6 iznenađujućih faktora koji izazivaju nervozu

Ko bi rekao

6 iznenađujućih faktora koji izazivaju nervozu

Život -
Među svakodnevnim faktorima koji nas čine nervoznim nalazi se i nekoliko iznenađujućih o kojima nikada niste razmišljali

Simptomi anksioznosti primećuju se kod sve više ljudi, a među svakodnevnim faktorima koji nas čine nervoznim nalazi se i nekoliko iznenađujućih o kojima nikada niste razmišljali.

1. Mleko i hleb

Istraživanja o glutenu, čokoladi, soji i mlečnim proizvodima su pokazala da oni imaju veliki uticaj na hormone i izazivaju anksioznost.

2. Dehidratacija

Istraživanje sprovedeno na atletičarima je pokazalo da su oni koji su blago dehidrirali bili ljuti, napeti, umorni i zbunjeni, ali ti simptomi bi nestajali čim bi uneli dovoljno tečnosti.

3. Neredovni obroci

Većina ljudi živi brzim životom i zbog toga često preskaču obroke. Međutim, prekakanje obroka uzrokuje pad šećera u krvi što izaziva simptome depresije i razdražljivosti.

4. Lekovi

Postoji dosta lekova koji drastično povećavaju nivo anksioznosti, naročito kada ih duže konzumirate.

5. Negativne misli

Dokazano je da negativno razmišljanje ima dugotrajne efekte na emocionalno zdravlje što dovodi do nervoze i depresije. Potrudite se da razmišljate pozitivno.

6. Pušenje

Većina pušača tvrdi da ih ta navika smiruje. Međutim, dokazano je da nikotin ubrzava puls i pušači su skloniji napadima panike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track