Pogledajte kako u 78. godini života izgleda vegan i bodibilder

Promoter zdrave ishrane

Pogledajte kako u 78. godini života izgleda vegan i bodibilder

Život -
Na telu bi mu mogli pozavideti i daleko mlađi muškarci pa nije čudo da je postao model u najnovijoj kampanji za PETA-u "Razmisli pre nego jedeš"

Teško je zamisliti bolju reklamu za vegetarijanski način ishrane od fotografije 78-godišnjeg Džima Morisa, bodibildera i vegana koji je najstariji "pin-up" udruženja PETA.

Džim, koji se još 1985. povukao iz sveta profesionalnog bodibildinga, tvrdi da se njegovo zdravlje drastično popravilo otkad je postao vegetarijanac, a kasnije i vegan.

"Proteini u životinjskim proizvodima prepuni su masnoća i hemikalija koje su štetne za naš organizam", rekao je Moris i nastavio: "Kad sam se još takmičio, u sebe sam trpao sve i svašta. To je izazvalo niz probavnih smetnji. Bio sam začepljen, naduven i nezadovoljan. Znam da ne bih bio tu gde jesam da sam nastavio da se hranim isto". U intervjuu se osvrnuo i na prehrambene navike koje su mnogi od nas vremenom prihvatili kao uobičajene ili čak poželjne.

"Mleko je za bebe. Ljudi, koliko mi je poznato, su jedina vrsta koja nastavlja da pije mleko nakon što prestanu da doje. Mnogo ljudi ne shvata da će im samo prestanak konzumacije mleka značajno popraviti zdravlje i raspoloženje", rekao je.

http://www.youtube.com/watch?v=AbuX_jfZ66Q
http://www.youtube.com/watch?v=GKMB2WNoIIk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track