SUPERHEROJ: Devojčica (5) kojoj su lekari rekli da nikada neće hodati danas trči

Nikada ne odustaje

SUPERHEROJ: Devojčica (5) kojoj su lekari rekli da nikada neće hodati danas trči

Život -
Iden Nejgl iz Ajdaha dijagnostifikovan je Duanov sindrom se bori sa teškom bolešću ali ne odustaje i pobedila je sumorne prognoze

Iden Nejgl iz Ajdaha dijagnostifikovan je Duanov sindrom kada je imala šest meseci. Pored toga, doktori su rekli majci da ona nikad neće prohodati, pa čak ni puzati zbog retkog poremećaja hromozoma. Ali mamin superheroj je uspeo da potrči.

Mama Mišel (32) i njen muž Tim (36) shvatili su da nešto nije u redu sa Iden kada je imala šest meseci, pošto nije pokušavala da sedne ili da puzi, a imala je poteškoće i da glavu održi uspravno.

Njena majka, Mišel (32), u kratkom filmu pod nazivom "Don't Give Up" pokazuje koliko je hrabra njena ćerka koja je prohodala posle upornih odlazaka na fizikalne terapije.

"Ovo je priča o našoj ćerki. Rano joj je dijagnostikovana veoma redak genetski poremećajem o kojem su stručnjaci znali veoma malo. Nisu bili sigurni da li će ikada moći da puže ili da hoda polako. Bilo je veoma bolno kada smo to čuli ali smo odlučili da budemo radosni bez obzira na ishod.

Ovo je njena priča o njenoj odlučnosti, nestašlucima i priči da nikada ne odustajete. Ona je naš heroj i naša inspiracija i nadamo se da može da bude i vaša. Toliko smo zahvalni Bogu za Iden i radosti koju je ona donela u naše živote", napisala je u opisu videa mama Mišel.

Prvo su joj stavljene proteze uz pomoć kojih je počela da šeta. Sada mala Iden može da hoda, pa čak i da trči bez šetalice.

"Iden često pada, ali se uvek smeje, ustane i pokuša ponovo. Ona je naš heroj i prelepi podsetnik da treba naći sreću u malim stvarima, voleti druge, smejati se često, biti jak i nikad ne odustajati. Nadamo se da će vas Iden ohrabriti sa čim god da se borite - budite uporni, smejte se, niste sami, ne odustajte", poručuje Mišel na kraju videa.

http://www.youtube.com/watch?v=d0KiQ45dB7c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track