LEKARI OSTALI U ČUDU: Danas o ovim bliznakinjama priča ceo svet, pogledajte zašto
Foto: Dejli Mejl

Devojčice se nisu razdvojile ni tokom porođaja

LEKARI OSTALI U ČUDU: Danas o ovim bliznakinjama priča ceo svet, pogledajte zašto

Život -
Lekari i roditelji su oduševljeni devojčicama koje su došle na svet carskim putem ali držeći se za ruke

Devojčice Džena i Džilijan su jednojajčane bliznakinje, a njihova majka je dva meseca ležala u bolnici pre nego što se porodila. Devojčice su iznenadile roditelje i lekare jer su iz stomaka izašle držeći se za ruke.

Sara Tisltvejt iz američkog Ohaja rodila je identične bliznakinje, koje su osam meseci delile posteljicu i vodenjak (mono-mono bliznakinje).

Devojčice se nisu razdvojile ni tokom porođaja. Lekari su objasnili kako se takav tip trudnoće događa u jednom od 10.000 slučajeva, a ginekolog koji je vodio trudnoću Sari je rekao da je u tom poslu 40 godina, a video je manje od deset takvih slučajeva.

Lekari i roditelji su oduševljeni devojčicama koje su došle na svet carskim putem, ali držeći se za ruke.

"Već su najbolje prijateljice. Ne mogu da verujem da su se držale za ruke, to je pravo čudo", rekla je Sara. Dodala je da su ona i suprug Bill bili oduševljeni što će dobiti bliznakinje, ali su bili zabrinuti kada im je lekar rekao da bi moglo doći do komplikacija. Kako su objasnili stručnjaci, kod blizanaca koji rastu u istoj posteljici postoji opasnost od ispreplitanja pupčanih vrpci, a može se dogoditi da jedna beba prima više, a druga manje hrane.

Srećom, Džena i Džilijan su zdrave, ali će ostati u bolnici još neko vreme, jer su skupa na rođenju imale tek četiri kilograma.

http://www.youtube.com/watch?v=FrgHsRgRB3I

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track