DEVOJČICE SA JEDNIM SRCEM: Fejt i Houp imaju jedno telo, a dva lica!

Sijamske bliznakinje

DEVOJČICE SA JEDNIM SRCEM: Fejt i Houp imaju jedno telo, a dva lica!

Život -
Devojčice dele telo, dve noge, dve ruke, jedno srce, ali imaju dva lica i dva mozga

U Australiji je rođena beba - sa dva lica. U pitanju su sijamske bliznakinje rođene sa veoma retkim poremećajem, devojčice dele telo, dve noge, dve ruke, jedno srce, ali imaju dva lica i dva mozga. Iako im lekari daju male šanse za preživljavanje, roditelji devojčica veruju u čudo i da će njihove devojčice da žive.

Rene Jang i Sajmon Haui već imaju sedmoro dece. Ultrazvukom u 19. nedelji trudnoće utvrđeno je da su bebe ženskog pola i da će biti rođene sa retkim poremećajem zvanim diprozopus. Lekari su savetovali roditeljima da prekinu trudnoću i zato što će "okolina gledati na dete kao na nakazu", ali su oni odlučili da zadrže bebu.Par nije očekivao ćerke još šest nedelja, ali se Rene carskim rezom porodila ranije.

Beba je odmah prebačena u Dečju bolnicu u Vestmedu. Devojčicama su roditelji dali ime Fejt (Vera) i Houp (Nada)."One dišu samostalno i hrane se, čak sam ih i kupao. Iako imaju jedno telo, za nas su one naše bliznakinje. To su naše devojčice i volimo ih", rekao je ponosan otac. Rene i Simon kažu da su lekari šokirani kako njihove devojčice napreduju i spremne za izazove koji su pred nama."Ne znamo koliko će ostati u bolnici. Jedina želja nam je da ih donesemo kući, vesele i zdrave. Malo sreće, malo vere, malo nade i sve dok one i dok nastavljaju da se bore, nadam se da će biti sve u redu.Lekari sada detaljno ispituju Fejt i Houp, prate kako im funkcionišu pluća i krvni sudovi i isprobavaju različite načine hranjenja kako bi utvrdili koji je najefikasniji.

http://www.youtube.com/watch?v=sskxfK-nMjE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track