Izborite se sa ujedima komaraca pomoću ovih namirnica i predmeta

Lako

Izborite se sa ujedima komaraca pomoću ovih namirnica i predmeta

Život -
Mnoge stvari sigurno imate u kući, a da niste ni znali da mogu da vam pomognu kod nepodnošljivog svraba

S obzirom da nam preti najezda komaraca, pogledajte na koje sve načine možete da se borite sa ujedima ovih krvopija. Mnoge stvari sigurno imate u kući, a da niste ni znali da mogu da vam pomognu kod nepodnošljivog svraba.

Kora od bananeOvo je jedan od načina kako da se izborite sa svrabom nakon ujeda. Kada pojedete bananu, protrljajte unutrašnju stranu kore na deo kože gde vas je komarac ujeo.

Soda bikarbona i vodaPomešajte sodu bikarbonu sa vodom i namažite deo tela gde vas je ujeo komarac. Pustite da se smesa osuši, a nakon desetak minuta isperite.

Topla kašikaBrzo rešenje je takođe i topla kašika koju ćete zagrejati pod mlazom tople vode. Vodite račina da voda ne bude prevruća, jer ćete se opeći.

ČajNakon što se popili šoljicu prijatnog zelenog ili crnog čaja, pokupite listove čaja, stavite u salvetu i zatim na kožu. Lišće čaja će neutralisati nesnosni svrab.

Jabukovo sirćeJabukovo sirće je sjajno iz više razloga – ubrzava metabolizam, čini kosu sjajnijom i sprečava svrab kože nakon ujeda komarca. Umočite vatu u sirće i premažite deo tela koji vas svrbi.

SelotejpOvo će vas možda iznenaditi, ali i selotejp može da pomogne u ovakvim situacijama. Isecite deo selotejpa i stavite ga na ujedno mesto, a lepak iz njega će smanjiti svrab, a takođe će vas sprečiti da se češete i napravite ranu.

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track