HITNO: Dejanu treba pomoć da ne izgubi bitku za život!

Dr Kurir nastavlja akciju

HITNO: Dejanu treba pomoć da ne izgubi bitku za život!

Život -
Dejan Petrović iz mesta Pločica kod Kovina oboleo je od bubrežne insuficijencije, svakodnevno je na dijalizi po 14 sati, a njegovi roditelji nemaju dovoljno novca za skupe terapije koje su mu neophodne

Mali Dejan Petrović iz mesta Pločica kod Kovina, o kojem je Kurir već pisao, ima samo šest i po godina, a već dugo se bori s teškom bolešću bubrega, takozvanom bubrežnom insuficijencijom petog stepena. Mališan je svakodnevno na dijalizi po 14 sati, a nedavno je imao komplikacije i sa bakterijom u mokraći. Za Dejanovo lečenje njegovi roditelji, koji su nezaposleni i imaju još jednog starijeg sina, mesečno moraju da izdvoje oko 50.000 dinara, što nisu u mogućnosti, a kako kažu, otkako su našu zemlju pogodile poplave, njihova situacija je još teža.- Jedva sastavljamo kraj s krajem - zato vas molimo da apelujete na humane ljude za pomoć u novcu jer mi ni za lekove ni za materijal za dijalizu nemamo. Situacija je krajnje ozbiljna - rekao je Dejanov očajni otac Srđan, koji je posle povrede na radu ostao bez posla.Prema njegovim rečima, Dejanu je u maju presađen bubreg u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, ali organizam, nažalost, nije prihvatio novi organ.- Mnogo se namučio u bolnici. To je bilo teško gledati. Za nedelju dana su ga četiri puta otvarali i taj poslednji put su morali da mu izvade ugrađeni bubreg jer mu je život bio ugrožen. To je bilo strašno, on onako mali je toliko toga hrabro podneo. Dvaput je primao i morfijum - ispričao je Srđan ranije za Dr Kurir muke svoj malenog sina.Inače, porodica Petrović je 2012. doživela tešku tragediju - tada im je od iste bolesti koju ima Dejan preminuo najmlađi sin Ivan. On se godinu dana lečio u Institutu za majku i dete, ali je izgubio bitku.- Kad smo saznali da su nam dva sina bolesna, bilo je užasno. Grebali smo na sva vrata, sve smo prodali da bismo ih spasli, ali eto, Ivana smo izgubili. Dejan i njegov stariji brat Nebojša (9) ne spominju preminulog brata, ali primećujemo njihovu patnju i tugu. Nebojši je posebno teško kad Dejan nije tu. Tad se povuče u sebe i samo ćuti - rekao je kroz suze nesrećni Srđan.Mali Dejan ne može da živi kao njegovi vršnjaci jer svakodnevno mora da ide na dijalizu i vreme provodi po bolničkim sobama, međutim, i pored toga i posebnog režima ishrane na kojem mora da bude, hrabri mališan ide u predškolsko. Tada mora da nosi kateter obmotan oko struka i mora strogo da se pazi, ali njegov otac kaže da ga i deca i vaspitačica čuvaju.

PomoziteNEDOVOLJAN ODZIVPorodica malog Dejana kaže da se svim silama trudi da obezbedi sredstva za njegovo lečenje, ali da odziv nije dovoljan da pokrije troškove preskupih terapija. Zato još jednom mole ljude dobre volje da stanu uz njih i ne dozvole da i njihov drugi mališan izgubi bitku s teškim oboljenjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track