Ovo je najopasnija dijeta na svetu, možda ste je držali i vi

Izaziva opasne bolesti

Ovo je najopasnija dijeta na svetu, možda ste je držali i vi

Život -
Na ovu ludu dijetu Fiona Nikol krenula je kada je shvatila da je pronašla pravu haljinu za venčanje prijateljice, a da u nju ne može da uđe. Ovom ludom dijetom rizikovala je trovanje, ali i bolesti srca. Pogledajte o čemu je reč

Dok većina žena kada krene na dijetu, samo pripazi na ishranu i počne da vežba, Fiona je počela da pije glinu. Ovo nije nimalo neozbiljno, jer unošenjem ove materije, može doći do bolesti bubrega i oštećenja nerava. Takođe, dugo konzumiranje može da dovede do infarkta, ali i raka.

Pa, ipak, čišćenje glinom proširilo se kao trend. Prečišćavanje organizma na ovaj način podrazumeva unošenje tečnosti, vode ili soka sa razmućenom glinom u prahu. Drugi način su tablete napravljene od ovog sastojka koje treba piti takođe uz tečnost.

Poklonici ove dijete se kunu u njeno magično dejstvo, jer zahvaljujući moći apsorbicije ona upija sve toksine iz organizma. Na taj način ubrzava se organizam.

Pored moći upijanja štetnih materija, glina stvara osećaj sitosti i smanjuje potrebu za hranom. Ideja je da jednom kada se otrovi iz tela sklone, organizam može brže da radi, vari hranu i na taj način ljudi mršave.

Fiona je posle tri meseca držanja dijete uspela da uđe u željenu haljinu, a sada kaže da barem jednom godišnje očisti svoj organizam uz pomoć ove dijete.

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track