UBICA APETITA: Da li ćete biti mršaviji ako pijete kafu? Saznajte...

Istraživanje

UBICA APETITA: Da li ćete biti mršaviji ako pijete kafu? Saznajte...

Život -
Najnovije istraživanje čiji su rezultati objavljeni u jednom časopisu, pokazuje da kafa zapravo uopšte nema nikakav uticaj na apetit

Iako je kafa neizostavni svakodnevni napitak uz koji vezujemo razna verovanja, počevši od razbuđivanja i smanjivanja apetita te usto i mršavljenja, međutim, ne znači da je sve što mislite o kafi i tačno.Verovanje da kafa smanjuje apetit vrlo je rašireno, ali je svejedno - netačno. Najnovije istraživanje čiji su rezultati objavljeni u jednom časopisu, pokazuje da kafa zapravo uopšte nema nikakav uticaj na apetit.

Rezultati su šokirali sve - kafa nema nikakav uticaj na apetit čoveka! Nevezano od toga koji su napitak pile (kofeinski ili beskofeinski), žene su imale jednaki apetit i jele su jednaku količinu hrane. Osećaj apetita nije se menjao.

Naravno, ovo istraživanje imalo je svoja ograničenja pa je potrebno napraviti nova testiranja, ali australijski naučnici tvrde da postoje prilično dobri temelji za novo verovanje - kafa vas neće učiniti manje gladnima, a samim time ni mršavijima.

Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

(Tportal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track