Najnovije vesti

NIKAD SE NE IZVINJAVAJTE ZA OVIH 7 STVARI: Nek vam savest bude mirna!

Ovo nije greška

NIKAD SE NE IZVINJAVAJTE ZA OVIH 7 STVARI: Nek vam savest bude mirna!

Zdravlje
11:10h
Postoje stvari zbog kojih ne treba da se izvinjavate a ni da se osećate krivim

Svi pravimo greške, ljudi smo i to nam je dozvoljeno. I kada napravimo pogrešnu procenu, izvinimo se i nastavimo dalje. Istina je, da postoje stvari zbog kojih ne treba da se izvinjavate a ni da se osećate krivim. Predstavljamo vam nekoliko stvari koje nisu za izvinjavanje već za slavlje.KADA ŽELITE DA ODETE NA SPAVANJE RANIJE

Iako je primamljivo izaći uveče ili ostati ali pogledati još jednu epizodu serije "Igra prestola" važno je da znate: kada ste umorni - unormi ste. I tu nema ničeg lošeg. San je ključan za svakodnevno zdravlje i sreću. Premalo sna povećava nivo našeg stresa a nagomilavanjem nastaju bolesti srca i gojaznost.KADA MORATE REĆI NERadite previše? Raspored vam je prepunjen. Ponekad morate da odbijete neke stvari i to je više nego u redu. Ukoliko ne prestanete da se pretrpavate poslom možete stići do pregorevanja.Kako bismo prekinuli haotičnu prirodu našeg svakodnevnog života, moramo se fokusirati na jednu stvar.

KADA ŽELITE DA ODETE NA ODMOR

Amerikanci su pod stresom i u strahu da bi zatražili odmor. Planiranje odmora povećava nivoe sreće i odmaranje na ovakav način može da smanji nivo stresa.

PREKIDANJE NEZDRAVOG PRIJATELjSTVA

Prekid prijateljstva je težak, ali je ponekad dobro to učiniti zbog ličnog zdravlja i ne treba se toga sramiti.

KADA NE ODGOVORITE NA MEJL ODMAH

Pritisak da sve radite odmah i sada raste zahvaljujući tehnologiji. Ali evo kako stoje stvari - vaše elektronsko sanduče vas stresira i okej je napraviti pauzu u gledanju istog. Pokušajte da mejlove ne proveravate dok ne odete na posao, navodno čitanje mejlova kod kuće čini da ste neproduktivni.

KADA ODVOJITE VREME DA BUDETE SAMI

Iako neki od nas ne mogu da podnesu da budu sami, sa svojim mislima, jedna studija je otkrila da su neki spremniji da budu podvrgnuti elektro šokovima nego da budu sami, kada želimo da budemo sami izvinjavamo se. Provođenje vremena solo može da dopuni vaše baterije, nauči vas samokontroli i još mnogo toga.

KADA STAVITE SEBE NA PRVO MESTO

Na kraju, vaša dobrobit je vaćna kako biste živeli normalan život. Zbog toga vaše potrebe treba da budu vaš glavni prioritet. Stavljanje sebe na prvo mesto je, između ostalog, i zdravo. Ne, zbog toga niste sebični, piše HuffPost.

(B92)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja