NEMOGUĆ IZBOR: Obe devojčice umiru, a tata jetru može da donira samo jednoj
Foto: Fejsbuk

Tužna priča

NEMOGUĆ IZBOR: Obe devojčice umiru, a tata jetru može da donira samo jednoj

Život -
Majkl Vagner i njegova supruga Džoen nisu mogli da okrenu leđa devojčicama koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu

Porodica Vagner usvojila je devojčice iz Vijetnama. Imale su 18 meseci i samo četiri kilograma. U međuvremenu su otkrili da imaju i bolest zbog koje im otkazuju organi.Majkl Vagner i njegova supruga Džoen nisu mogli da okrenu leđa devojčicama koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu. Devojčice su bile u lošem fizičkom stanju i nisu imali srca da ih ostave. Poveli su ih u Kanadu u svoju porodicu. Bin i Fok imale su tada godinu i po dana.

Njihova porodična sreća nije dugo potrajala jer samo godinu i po kasnije par se našao pred najtežom odlukom u životu. Bliznakinje boluju od genetskog poremećaja, "Alagille" sindroma, koji zahvata jetru, srce, bubrege i ostale organe.

Foto Fejsbuk
Foto Fejsbuk

Obema je počela da otkazuje jetra, zbog čega im je transplantacija mogući spas života. Srećom, Majkl je kompatibilan donator, ali ne može da pomogne obema devojčicama. Jetru može da donira samo jednoj. Zato porodica sada na sve moguće načine pokušava da nađe još jednog donatora kako bi uspeli da spasu život obema devojčicama.

Otvorili su profil na Fejsbuku, a u međuvremenu će doktori da odluče kojoj devojčici će tata dati svoju jetru.

"Rekli smo im da mi ne želimo da preuzmemo teret te odluke", rekla je Džoen i dodala da bi operacija trebalo da bude u roku dve nedelje.

Foto Fejsbuk
Foto Fejsbuk

Porodica Vagner ima još petoro dece starije od bliznakinja. "Kad smo ih videli u sirotištu, šokirali smo se. Imale su 18 meseci i samo četiri kilograma. Kad smo napustili sirotište, otišli smo da kupimo dve male posudice sa crtežima vilinih konjica u koje smo planirali da stavimo njihov pepeo ako ne prežive", ispričala je Džoen.

Uprkos teškoj bolesti devojčica kaže da ne žali svoju odluku. "Milijon puta bih ovo ponovila. Naučile su nas da delimo i da budemo otvorenog srca", zaključila je.

Foto Fejsbuk
Foto Fejsbuk

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track