POSTOJI LI RIZIK: Rešite ovaj test i saznajte da li ćete oboleti od raka

Saznajte

POSTOJI LI RIZIK: Rešite ovaj test i saznajte da li ćete oboleti od raka

Život -
Ukoliko se plašite da ćete oboleti od maligniteta, sada možete da uradite jednostavan desetominutni test i saznate da li je vaša briga opravdana ili ne

Ukoliko se plašite da biste nekad u životu mogli da dobijete rak dojke ili pluća, kancer grlića materice, tumor debelog creva – sada za samo desetak minuta možete da ili potvrdite svoje sumnje ili doživite olakšanje kad shvatite da niste ni pod kakvim rizikom.

S obzirom da u današnje vreme sve više ljudi oboljeva od malignih bolesti, nije uopšte nenormalno da baš svako strahuje od toga da li će i njega opaka bolest da "zakači" ili će "imati sreće".

Kao što je opšte poznato, za pojedine kancere zaslužan je genetski faktor, ponekad je u pitanju čista lutrija da li će ćelije mutirati, ali za većinu tumora postoje određeni spoljašnji rizici, na koje možemo da utičemo.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ponekad čuda za nas mogu da naprave pravilnija ishrana, vežbanje, čuvanje od zagađenja i sunčevih zraka… Ipak, ukoliko se i dalje plašite, sada možete da uradite jednostavan desetominutni test i saznate da li je vaša briga opravdana ili ne.

Sve što treba da uradite jeste da odete na kanadski portal MyCancerIQ, odaberete tip maligniteta kojeg se plašite – raka dojke ili pluća, kancera grlića materice, tumora debelog creva – i odgovorite na dvadesetak jednostavnih pitanja.

Rezultati testa pokazaće vam da li su vaše šanse da obolite od te vrste kancera minimalne, prosečne ili bi, za svaki slučaj, ipak trebalo da, i više nego redovno, odlazite na sistematske preglede gde ćete raditi sve neophodne pretrage kako biste otklonili svaku sumnju da se kancer pojavio.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(vesti-online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track