Protiv bora, akni i virusnih bradavica: Sjajne upotrebe kore od banane!
Foto: Shutter

Lekovita svojstva

Protiv bora, akni i virusnih bradavica: Sjajne upotrebe kore od banane!

Život -
Ako želite da maksimalno iskoristite sve blagodeti banane, ne bacajte koru već je upotrebite na 5 neverovatnih načina

Banana je voće koje je prepuno vitamina i minerala, brzo će da vas zasiti i, što je najvažnije, vrlo je ukusno. Ali, ako želite da maksimalno iskoristite sve blagodeti banane, ne bacajte koru već je upotrebite na 5 neverovatnih načina.Efikasan domaći recept za rast kose: Napravite masku od banane i meda!1. Protiv virusnih bradavicaKomadić kore od banane stavite na bradavicu, pa ga oblepite lepljivom trakom ili flasterom i ostavite preko noći. Ujutru skinite povez. Svako veče ponavljajte postupak dok se bradavica ne osuši.2. Protiv uboda i iritacija na kožiProtrljajte mesto uboda unutrašnjim delom kore od banane i svrab i peckanje će vrlo brzo da nestane.Ne bacajte ih: Banane sa tamnim tačkama pomažu u borbi protiv raka!

3. Protiv akniUnutrašnjom stranom kore od banane trljajte upaljeno mesto na koži nekoliko minuta, odnosno dok banana ne postane smeđa.4. Protiv hemoroidaUnutrašnjom stranom kore od banane namažite zahvaćeno mesto, pa ostavite preko noći. Postupak ponavljajte dok simptomi potpuno ne nestanu.5. Protiv boraUnutrašnjom stranom kore od banane namažite područje oko očiju. Banana hrani, zateže kožu i čini je mekom, a pomaže i kod smanjenja sitnih bora.

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil

Pogledajte još na portalu Stil:Efikasan domaći recept za rast kose: Napravite masku od banane i medaNe bacajte ih: Banane sa tamnim tačkama pomažu u borbi protiv rakaDomaći melem protiv bolova: Zglobovi i mišići kao podmlađeni!Maska za suvu kožu koja sprečava pojavu bora: Med i mleko čine čuda za vaše lice!Najefikasniji domaći preparat protiv mitisera: Samo 5 minuta do glatke i čiste kože!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track