ISPOVEST TRUDNICA: Šta im se sve mota po glavi pred porođaj, čega se plaše, koliko im je teško...
Foto: Shutterstock

Eksperiment

ISPOVEST TRUDNICA: Šta im se sve mota po glavi pred porođaj, čega se plaše, koliko im je teško...

Život -
Hormoni, veliki stomak i pritisak dolaska jednog malog bića koji će svima okrenuti život naopačke čine da se kod budućih majki pomešaju emocije i osećanja

Najnoviji radijski šou "Deliverance" u Britaniji prati pet žena koje su u poodmakloj trudnoći i prikazuje njihova razmišljanja u tom periodu njihovog života. Ovaj zanimljivi program pokušava da prikaže kako se žene zaista osećaju nekoliko nedelja pred porođaj, o čemu razmišljaju, čega se plaše, za čim žale i koliko im je teško…

Hormoni, veliki stomak i pritisak dolaska jednog malog bića koji će svima okrenuti život naopačke čine da se kod budućih majki pomešaju emocije i osećanja.

Šta se zaista mota po glavi ženo koja će se uskoro poroditi?

Cilj ovog radijskog šoua jeste da snimi sva osećanja i razmišljanja pet žena: Dipti, Olje, Sali, Linde i Niki koje su u poslednjem mesecu trudnoće.

Linda je grafička dizajnerka iz Mančestera i ima četrdeset godina. Ona i suprug Met već imaju trogodišnjeg sina Džoa. Na nesreću, Linda je pre samo godinu dana ranije imala spontani pobačaj i jako je napeta u drugoj trudnoći. "Osećam se ogromno, samo želim da se porodim", kaže ona.

Dipti je advokatica koja živi u Londonu i sa suprugom Imranom čeka svoje prvo dete, devojčicu. Iako se porađala dugih 18 sati, Dipti nije osećala strah pred porođaj.

"Sada je tri sata po podne, ležim na bolničkom stolu. Dali su mi indukciju i slušam ženu pored mene koja glasno vrišti. Nisam uplašena, ali znam šta me čeka”, rekla je ona.

Za razliku od nje, tridesetpetogodišnja Sali je jako zabrinuta za rođenje njenih blizanaca. Ona već ima trogodišnjeg sina Floa koji se rodio carskim rezom. Nakon toga Sali je izgubila bebu, da bi posle uspela da iznese blizanačku trudnoću. Ona nije krila svoju brigu i strah.

"Jako sam uplašena. Još je samo nekoliko dana da smo Flo i ja sami. Jako sam umorna. Samo želim da odmorim mozak".

"Nisam mogla da pomislim da ću treći put zatrudneti s blizancima”, kaže uplašeno. Niki čeka treće dete, a sa suprugom već ima šetogodišnjeg Džeka i četvrorogodišnju Bet. Ona je zapravo surogat majka jednom paru koji je pokušao sve kako bi dobio bebu. Naomi i Pol su izabrali baš Niki, jer je ovo njena druga surogat trudnoća. Niki je srećna što može nekome da pomogne iako joj je bilo teško da ubedi supruga da je to dobra ideja.

"Toliko sam uzbuđena jer ću nekome pomoći u kreiranju porodice. Naravno srećna sam jer uskoro neću imati ovoliki stomak i konačno ću moći da se valjam po podu sa svojom decom", kaže ona.

Peta žena je dvadesetpetogodišnja Riskinja Olja, koja i dalje vozi bicikl po Londonu iako je devetom mesecu. "Želim da moj sin ima dvostruko državljanstvo, ali sam jako zabrinuta jer bi mogli da ga pozovu u vojsku u Rusiji kada napuni 17 godina", rekla je ona.

(Super žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track