SAMI NAPRAVITE MOĆAN LEK: Ovim prirodnim antibiotikom rešite se upalu bešike!
Foto: Shutterstock

Zdravlje

SAMI NAPRAVITE MOĆAN LEK: Ovim prirodnim antibiotikom rešite se upalu bešike!

Život -
Iako se mnoge bakterije ponekad vraćaju poput bumeranga, neki prirodni lekovi mogli bi to da spreče

Imate neprestano osećaj kao da morate da idete do toaleta, ali ne uspevate da se olakšate jer vas probada bol i pritisak. I nakon što uspete da se olakšate osećaj je veoma bolan, to najverovatnije znači da imate upalu bešike. Neki prirodni antibiotici mogu da vam pomognu upravo sa ovim problemom.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu bešike u 90 odsto slučajeva krivcem se smatra uropatogena E. koli bakterija. Međutim, kako biste je se rešili na prirodan način ovo je jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već posle prve ture trebalo da ukloni ovaj neugodan problem. Iako se mnoge bakterije ponekad vraćaju poput bumeranga, neki prirodni lekovi mogli bi to da spreče.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim delovanjem udruže, dobijamo moćni lek, koji provereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv ešerihije koli. Pomešani u pravom omeru, koren peršina, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim delovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Sastojci:* 250 g korena peršina* 250 g limuna s korom * 250 g meda (može kadulja)* 2 dcl maslinovog ulja

Priprema: Koren peršina i limun s korom treba sitno naseckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba da čuvate u frižideru. Svaki dan ujutro treba da uzimate jednu kašiku. Pošto potrošite celu smesu, bakterija više ne bi trebalo da su tu.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

Napomena: Med bi bilo dobro nabaviti kod proverenog pčelara, limun bi svakako trebalo da bude neprskan. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Koren peršina je takođe potrebno dobro oprati.

Foto: Profimedija
Foto: Profimedija

Zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track