MIGRENA: Prirodni lekovi za ublažavanje bola
Foto: Shuter

Bez hemikalija

MIGRENA: Prirodni lekovi za ublažavanje bola

Život -
Neprijatne bolove migrene možete ublažiti i na prirodni način, bez korišćenja raznih tableta

Migrene su jaki bolovi glave koje možete doživeti bilo gde i u bilo kom trenutku. Faktori za dobijanje migrene mogu biti različiti, ali lekovi su uvek isti.

Ovi lekovi ne zahtevaju potrošnju hemijskih supstanci, a mogu vam pomoći kod bolnih migrena.

Udisanje ulja lavande

Poznato je da ulje lavande ima umirujuća i opuštajuća svojstva. To je razlog zašto se često koristi u sobi kao osveživač, u tretmanima u salonima i banjama. Udisanje pare ključale vode sa nekoliko kapi ulja lavande može da obezbedi brzo olakšanje. Možete čak i da primenite ulje lokalno na čelo.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Udisanje pepermint ulja

Pepermint ulje je veoma dobro za održavanje protok krvi u telu, otvara i zatvara sudove za pravilan ulazak kiseonika u krvotok. Možete udisati ovo ulje direktno ili staviti nekoliko kapi u vruću vodu kako bi stvorili paru.Olovka između zuba

Opustite vilicu i držite olovku između zuba. Olovka će pomoći da se dosta mišića na lica opuste i time ćete smanjili napetost i stres. Ne grizite olovku, samo stavite između zuba i bol će postepeno početi da jenjava.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hidratacija

Dehidracija može da poveća vaše bolove. Ukoliko osetite glavobolju, uzmite veću količinu tečnosti, najbolje vodu. Voda će vas osloboditi stresa i pomoći kod migrene.Masaža

Masaža glave sa kokosovim uljem ili čak suva masaže je prilično korisna u ublažavanju bolova. Idite u salon ili možete da zamolite nekoga kod kuće da to uradi za vas. Nepotrebno je reći, da ako je vaš problem migrena i javlja se veoma često, onda morate da konsultujete lekara, koji može da vas pravilno savetuje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(svetplus)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track