Šaka urme i sok od nara štite srce od infarkta
Foto: Shutterstock

Zdravlje iz prirode

Šaka urme i sok od nara štite srce od infarkta

Život -
Ova kombinacija obezbeđuje čitavom telu vitalnost, a naučnici ističu da je ta kombinacija daleko delotvornija u prevenciji nekih oboljenja nego konzumiranje pomenutih namirnica odvojeno

Pola čaše soka od nara u kombinaciji sa šakom urme može znatno da unapredi zdravlje i svaku osobu zaštiti od srčanog udara ili infarkta, pokazala je najnovija studija.Ta kombinacija obezbeđuje čitavom telu vitalnost, a naučnici ističu da je ta kombinacija daleko delotvornija u prevenciji nekih oboljenja nego konzumiranje pomenutih namirnica odvojeno. Lekari savetuju da je dovoljno tri puta nedeljno svom organizmu prirediti osveženje u vidu prirodnog soka od nara i šake urme, za koju mnogi kažu da je jedno od najzdravijih voća na svetu.

Studija koja je potvrdila da se na taj način obezbeđuje savršena zaštita za srce sprovedena je na miševima. Utvrđeno je da je kod njih konzumiranjem soka od nara i urme u određenom vremenskom periodu došlo do znatnog smanjenja nivoa holesterola, ali i čišćenja krvnih sudova. Potvrđeno je da ta kombinacija može da ima potpuno isti efekat i na zdravlje ljudi, čime se preporučuje ne samo zdravima već i osobama koje su preživele srčani udar ili postoji rizik da se s njim suoče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track