SVETSKI ORTOPEDI U BEOGRADU: Održan 5. simpozijum Udruženja za rame i lakat
Foto: Pr

SVETSKI ORTOPEDI U BEOGRADU: Održan 5. simpozijum Udruženja za rame i lakat

Život -
Jedan od glavnih predavača bila je doktorka Denis Ejgendal (Denise Eygendaal) iz Holandije

BEOGRAD - U Beogradu je održan Peti simpozijum Udruženja za rame i lakat Srbije sa međunarodnim učešćem. Simpozijumu je prisustvovalo stotinak lekara, pretežno ortopeda i fizijatara, i fizioterapeuta iz zemlje i regiona.

Jedan od glavnih predavača bila je doktorka Denis Ejgendal (Denise Eygendaal) iz Holandije. Teme su bile lečenje oboljenja lakta i ramena, kako neoperativno, tako i hirurški.

S obzirom na veliku posećenost i odziv velikih stručnjaka predavača kolege iz zemlje i regiona uspešno su na opšte zadovoljstvo razmenili iskustva u slabo istraženoj oblasti ortopedije i problematici oboljenja lakta i ramena. Sastanku su prisustvovali i članovi Evropskog udruženja za traumatologiju, hirurgiju kolena i artroskopiju (ESSKA), kao i članovi Evorpskog udruženja za hirurgiju ramena i lakta (ESSSE).

U okviru nastavka saradnje Udruženja za rame i lakat Srbije i odeljenja za rame i lakat regionalne bolnice u Viborgu u Danskoj izabran je ortoped iz Srbije koji će ići na dvonedeljnu edukaciju u Dansku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track