OVO MORATE DA PROČITATE: Posle ovog 2 puta ćete razmisliti da li ćete staviti kocku leda u piće!
Foto: Profimedija

Oprezno

OVO MORATE DA PROČITATE: Posle ovog 2 puta ćete razmisliti da li ćete staviti kocku leda u piće!

Život -
U nekim uzorcima pronađene su ešerihija koli, heliko bakterija i listerija

Ništa lepše od toplog letnjeg dana, pogotovo ako imate vremena da sednete u neku predivnu baštu, naručite omiljeno piće sa dosta leda i uživate u osveženju.

Koliko god primamljivo bilo, upravo te kockice leda koja tako osvežavaju kriju ne tako prijatne činjenice. Pošto ovo pročitate, dva puta ćete razmisliti da li ih zaista želite u svom piću.

PLESANMožda i najveći problem je plesan koja se često nalazi u mašinama za led. Ovaj problem nastaje kada se zamrzivač ili mašina za led često otvara i zatvara, a vlažna mesta podstiču razmnožavanje gljivica i plesni.Na čak deset odsto leda nalaze se ostaci buđi i kandide.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

BAKTERIJE

Dovoljna je veoma mala količina kontaminirane vode, da bi i led bio zagađen. Često su to male količine mikroorganizama koje ne mogu da izazovu veće zdravstvene probleme, ali u nekim uzorcima pronađene su ešerihija koli, heliko bakterija i listerija.Ukoliko sami pravite led, nakon svake upotrebe posudice za led dobro operite, zatim osušite pa ponovo upotrebljavajte kako bi smanjili mogućnost zaraze.

FEKALIJEMnogi ljudi nisu ni svesni loše higijene i opasnosti koja ona sa sobom nosi. U Americi je jedan 15-godišnji dečak preminuo nakon što se zarazio kontaminiranim kockicama leda. Ako barmen nije oprao ruke, vi zasigurno nećete ništa primetiti u svom piću i nećete ni biti svesni opasnosti kockica leda koje se nalaze u njemu.

naturalhealthcareforyou

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track