Najnovije vesti

(VIDEO) MALI ALI USPEŠNI TRIKOVI: Evo kako da se rešite cigareta
Foto: Shutter

Treba volje

(VIDEO) MALI ALI USPEŠNI TRIKOVI: Evo kako da se rešite cigareta

Zdravlje
Za prestanak pušenja potrebna je pre svega volja, ali postoje trikovi koji vam mogu pomoći da se rešite ove ružne i skupe navike

Problemi sa nikotinom muče mnoge ljude, ali ne znaju kako da se reše te loše navike ili jednostavno nemaju dovoljno želje.

Za prestanak pušenja potrebna je pre svega volja, ali postoje trikovi koji vam mogu pomoći da se rešite ove ružne i skupe navike:

1. Kada osetite snažnu želju za pušenjem zabeležite koliko taj poriv traje. Nikotinske krize dolaze u "valovima", a traju oko 3 minute. Biće vam puno lakše kada znate da će i taj talas proći.

2. Sisajte tvrde slatkiše. Šećer pomaže kod suzbijanja želje za cigaretom, ali nemojte preterivati već kombinujte i bombone bez šećera.

3. Šetnje i vežbanje su savršeni u borbi protiv pušenja. Telo će na taj način brže prebroditi nikotinsku krizu.

4. Osetite li snažnu želju za cigaretom pripremite opuštajuću kupku s eteričnim uljima poput lavande ili jasmina ili topao tuš.

5. Nikotinsk žvake takođe pomažu da prebrodite nikotinsku krizu, posebno u prvih desetak dana.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. U trenutku kada osetite krizu, operite zube. Menta će trenutno smanjiti vašu želju za cigaretom.

7. Zamenite kafu za čaj jer tein ima slično delovanje kao kofein. Isto tako, na taj način ćete se barem u prvom delu odvikavanja rešiti navike ispijanja kafe uz koju ste sa zadovoljstvom popušili cigaretu.

8. Žvaćite žvake s ukusom mente ili štapiće od cimeta.

9. Pijte multivitamine i jedite puno voća. Isto tako pola decilitra jabukovog sirćeta pomešanog s 2 decilitra vode napitak je koji može smanjiti želju za cigaretom.

Ako vam sve ovo nije dovoljno pomoglo, možda najveću želju za prestanak pušenja dobijete posle ovog videa koji pokazuje šta se dešava sa plućima nakon samo 60 cigareta:

http://www.youtube.com/watch?v=tDmBIYAVsos

(avaz.ba)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...