(VIDEO) OPREZ, NOVA DROGA NA ULICI: Šetaju goli i misle da su najjači!

K2

(VIDEO) OPREZ, NOVA DROGA NA ULICI: Šetaju goli i misle da su najjači!

Život -
Oni koji uzmu K2 imaju osećaj nadljudske snage, neosetljivi su na bol i vruće im je

Policija u Njujorku bori se na ulicama s novom vrstom sintetičke marihuane koju su nazvali K2, a koja na korisnike ima takav psihotični učinak da im daje osjećaj nadljudske snage. Osim toga, povećava osećaj topline, odnosno temperature, pa oni koji su uzeli K2 obično hodaju goli.

Zbog toga što je jeftina, ova vrsta narkotika posebno je popularna među beskućnicima pa to policiji dodatno otežava stvari na ulici.

"Kada su pod uticajem ove droge, ljudi su relativno neosjetljivi na bol i imaju osećaj neverovatne snage pa sami sebe izlažu mogućem ozleđivanju", rekao je policajac Bil Braton.

Objavili su tako i snimak dvojice muškaraca koji su se skinuli do kraja - jedan je nasred Njujorka čučnuo i lupao po asfaltu dok je drugi šakom probijao ogradu. Trebalo je troje policajaca da ga savladaju.

Sintetička marihuana nije samo problem Njujorka nego ima sve više slučajeva i u Australiji. Proizvodi se od hemikalija koje imaju sličan učinak kao THC i mešaju se sa travama i prodaju u paketićima jarkih boja. Najčešće se puši, ali se može i piti kao čaj. Zabilježeno je i nekoliko smrtnih slučajeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track