Krompir obara temperaturu

Gorim, a nema lekara!

Krompir obara temperaturu

Život -
Predlažemo vam neke od narodnih lekova za skidanje temperature, a vi, pamet u glavu - ako je nešto ozbiljno, ipak odmah pozovite Hitnu pomoć, makar za savet

Noć je. Tri sata ujutro. Gorite. Izmerili ste 39,6 C. U kući nema lekova za snižavanje temperature. Nije na odmet da u tom času probate prirodnim sredstvima da pomognete sebi!Prenosimo vam neke od narodnih lekova, a vi, pamet u glavu - ako je nešto ozbiljno, ipak pozovite Hitnu pomoć; makar za savet!Uopšteno govoreći, ukoliko vam je temperatura visoka, najbolje je da ne jedete čvrstu hranu.

Pijte što više tečnosti - čajeve, voćne sokove ili vodu s limunom. Topli čajevi pokrenuće znojenje, prirodni mehanizam hlađenja tela.Istuširajte se mlakom vodom. To može da snizi temperaturu za stepen-dva. Izrendajte krompir.

Ne ljuštite ga, već samo dobro operite. Oblog stavite na tabane, a onda obujte čarape.

Držite dok se sve ne osuši, a ako ima potrebe, ponovite ceo postupak.Prilično efikasan način da skinete temperaturu bez lekova je i sok od šargarepe. Iscedite je i popijte bez šećera i drugih dodataka.Fantastični "prirodni aspirin" je badem, jer sadrži salicin, koji snižava temperaturu.Možete, ako imate u kući, da napravite i čaj od đumbira i iscedite limun u njega. Čaj ne samo da podstiče znojenje, već i pomaže kod bakterijskih infekcija grla. I topli kakao snižava temperaturu.Rusi, recimo, protiv povišene temperature prave napitak od maline ili brusnice.UPOZORENJE: Ponavljamo: ako ne pomogne nijedan od ovih predloga, pozovite lekara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track