Pobedite svakodnevni stres u 5 koraka
Foto: Shutterstock

Saveti

Pobedite svakodnevni stres u 5 koraka

Život -
Polusatna dremka preko dana može vam povratiti fizičku snagu, raspoloženje i razbistriti um

Mada na prvi pogled jednostavni, kada ih uklopite u celinu, oni će biti pravo osveženje u vašem životu

1. Budite prviAko vam to dopušta radno mesto, petkom dođite na posao sat ranije, a takođe izađite jedan sat pre uobičajenog završetka radnog vremena i prvi uživajte u početku vikenda!2. OdremajteDa biste se zaista opustili, potreban vam je kvalitetan noćni san, i to nekoliko dana zaredom. Ipak, polusatna dremka preko dana može vam povratiti fizičku snagu, raspoloženje i razbistriti um.3. Prepustite se čitanjuVreme koje posvetite sebi probudiće vam osećaj spokoja, a čitanje zanimljivog teksta sat ili dva preko vikenda stimulisati mozak i popraviti raspoloženje.4. Uradite ono što volite

Ne čekajte odmor da naučite da plivate, plešete ili govorite strani jezik. Učinite to odmah! Bavljenje novom aktivnošću, čak i slušanje druge vrste muzike, osvežava mozak i telo.5. Upoznajte i slušajte nove prijateljeProširite svoje vidike i spoznajte nove mogućnosti. Idući put kada upoznate nekoga, pažljivo slušajte šta ta osoba govori. Ponekad nam to zaista može promeniti pogled na svet.

Prilagodite ishranu potrebama i uživajte u omiljenim ukusimaIako znamo da je važno da se hranimo redovno i raznovrsno, da jedemo više puta dnevno manje porcije, da unosimo dovoljne količine voća i povrća i dosta tečnosti – često nemamo vremena da se u potpunosti pridržavamo svega i teško nam je da se odreknemo svoje omiljene hrane.

Preporučeni dnevni unosVelike kompanije, u želji da edukuju potrošače i pruže im mogućnost adekvatnog izbora, na svojim proizvodima jasno ističu njegovu hranljivu vrednost, tako da potrošači u svakom trenutku mogu izračunati broj kalorija koje unose u organizam. Oznake na pakovanjima odnose se na približnu količinu kalorija, masti, zasićenih masti, svih vrsta šećera, soli ili natrijuma potrebnih za uravnoteženu ishranu zdravih odraslih osoba i dece. Vrednosti su definisane na osnovu prosečnih dnevnih potreba organizma i zasnovane na energetskom unosu od 2.000 kcal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track