NJEN ŽIVOT JE PAKAO: Misteriozno stanje uzrokuje da ova mučena devojka kija 12.000 puta na dan!
Foto: Ilyke.com

Napustila je i školu

NJEN ŽIVOT JE PAKAO: Misteriozno stanje uzrokuje da ova mučena devojka kija 12.000 puta na dan!

Život -
Ubrzo je malo kijanje preraslo u nešto mnogo gore, 20 kijanja u minutu po ceo dan, što joj otežava život i mogućnost da uradi bilo šta

Upoznajte Ketelin Tornlej, učenicu sedmog razreda koja većinu svog dana provodi u kijanju. 12-godišnjakinja iz Engltona, Teksas, boluje od nepoznatog stanja koj eizaziva da kija preko 12.000 puta dnevno, sprečavajući je da uživa u normalnom detinjstvu.Misteriozna bolest počela je pre tri nedelje, odmah nakon časa klarineta."Prvo sam počela malo da kijam, mislila sam da sam na nešto alergična ili da nisam dobro oprala pisak", rekla je Ketelin.Ubrzo je malo kijanje preraslo u nešto mnogo gore, 20 kijanja u minutu po ceo dan, što joj otežava život i mogućnost da uradi bilo šta.

"Stalno me boli stomak od naprezanja, noge su mi slabe i jedva jedem", rekla je.Situacija se toliko pogoršala da je Ketelin sada prestala da ide u školu i da svira klarinet. Njeni roditelji i lekari pokušavaju da joj pomognu na sve načine. Do sada su se konsultovali sa 6 lekara, ali niko od njih nije bio u stanju da pruži objašnjenje ili lek. Oni su odbacili alergije i viruse, pa neki lekari veruju da bi to mnogla da bude reakcija izazvana stresom, dok drugi misle da bi mogao da bude i nervozni krpelj.Međutim, nijedan od propisanih lekova nije joj pomogao. Slušajući "Bitlse" ona uspeva da se malo relaksira i opusti, a jedini put kada prestane da kija je kada zaspi posle uzimanja Benadrila. Inače, ona kija sve vreme.

"Teško je to gledati", rekao je Ketelinin otac."Sve što pokušavate sa njom da razgovarate na tu temu, čini je jako nervoznom, vidite da samo pojačava kijanje i lako se pokrene."

"Voleli bismo da dođemo do nekog rešenja", kaže njena majka i dodaje:"Ovo je tako retko i tako teško."

Katelin pokušava da ostane pozitivna i sačuva svoj smisao za humor, ali to nije lako."Ponekad poželim da mogu da ostavim svoje telo malo i da gledam sebe kako spavam i budim se u miru, jer čak i kada sanjam i u snovima kijam", rekla je ona.

"Ne zanima me šta treba da mi urade, samo želim da prestane."

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track