MAGIČNO ULJE ZA RAZNE BOLESTI: Napravite ovu mešavinu i rešićete sebe mnogo muka
Foto: Profimedia

Dobro se pokazao

MAGIČNO ULJE ZA RAZNE BOLESTI: Napravite ovu mešavinu i rešićete sebe mnogo muka

Život -
Lovorov list – svima poznat, a mnogima i omiljen začin koji je odavno zaslužio počasno mesto u našim kuhinjama.

Ali, malo ko zna da se listovi zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane.

Od ovih listova možete pripremiti lekovito ulje koje poseduje čudesne osobine.

Svojstva lovorovog ulja:

– smanjuje bolove– umiruje nervni sistem– povećava znojenje– podiže ukupan tonus organizma– stimuliše mentalnu aktivnost

Pošto se ovaj proizvod dobro pokazao kod lečenja proširenih vena i oboljenja zglobova, pripremili smo za vas uputstvo za njegovu pripremu i upotrebu za lečenje ovih bolesti.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Pripema lovorovog ulja:Isitnite 30 gr lovorovog lista i prelijte sa 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenu ambalažu dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mesto na 2 nedelje.

S vremena na vreme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procedite ulje kroz gazu, u drugi sud. Čuvajte gotovo ulje na prohladnom mestu.

Način korišćenja:

Kada vam bude potrebno, malo ga ugrejte na vodenoj pari. Temeljno ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob. Osim lečenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene, kod lečenja ORL bolesti, naročito ušnih. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u slepoočnice, bol će nestati veoma brzo.Lovorovim uljem možete zameniti aspirin, zato što je u stanju sniziti temperaturu. Takođe, pomaže otklanjanju bola u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

Da biste uspostavili normalan rad žuči, dovoljno je u čašu jogurta dodati nekoliko kapi lovorovog ulja, i popiti pre odlaska na spavanje.

Takođe, lovorovo ulje je odlična preventivna mera, ono će povećati otpornost na infekcije, odnosno podići će vaš imunitet.

U domaćim uslovima od lovorovog lista možete pripremiti losion za problematičnu kožu lica, koji je veoma efikasan u borbi sa aknama i bubuljicama.

Takođe možete pripremiti sredstvo za čišćenje organizma od naslaga soli, za bolne zglobove i razbijanja kamena u žuči i pretvaranje njega u pesak.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Zdravljeizivot)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track