(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Evo kako se od muškarca napravi žena
Foto: Profimedia

Operacija

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Evo kako se od muškarca napravi žena

Život -
Promena pola spada u jednu od najkomplikovanijih operacija, ali sa razvojem medicine postala je i jedan od ne tako retkih zahvata!

Evropsko drštvo urologa objavilo je video, animaciju, koja pokazuje kako se vrši promena pola, tj. kako muškarac postaje žena - makar što se genitalija tiče.

Jedan od prvih zahvata jeste da se muškarcu pomoću skalpela otklone testisi. Kada se operacija završi nova dama dobija i klitoris i sposobna je da doživi orgazam. Ipak, da bi se izbegle sve moguće komplikacije operacija promene pola se ne vrši preko noći.

Pre operacije, pacijent mora da dobije dva odobrenja od psihologa. Uz to pacijent pre promene pola mora ukupno 18 meseci da živi kao žena i da prima hormonsku terapiju najmanje 12 meseci. Promena imena se podrazumeva.

Doktori ističu da su zahvaljuljući operacima koje se vrše poslednjih godina pacijenti u mogućnosti da vode sasvim normalan seksualni život.

"Ovo je nepovratna operacija zbog čega psihološki aspekat zahvata ima najveći značaj. Pacijent zajedno sa doktorom mora da donese odluku o operaciji. Takođe, tu su i duge psihološke pripreme. Iako na animaciji deluje prosto to je jedan od najkomplikovanijih zahvata", rekao je Mark Paciviko, plastički hirurg iz Velike Britanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track