(VIDEO) KONAČNO IDE NA OPERACIJU: Čovek-drvo će posle 10 godina odstraniti izrasline na telu
Foto: Facebook/screenshot

Iz Bangladeša

(VIDEO) KONAČNO IDE NA OPERACIJU: Čovek-drvo će posle 10 godina odstraniti izrasline na telu

Život -
Stanovnik Bangladeša po nadimku "Čovek-drvo" konačno će se podvrgnuti operaciji da bi uklonio izrasline koje su se na njegovom telu prvi put pojavile pre 10 godina.

Abul, o 'homem-árvore' do Bangladesh, vai ser operado após 10 anosO Hospital Universitário de Dhaka vai suportar todos...

Posted by SAPO Angola on Monday, February 1, 2016

Abul Bajandar (26), iz Kulne, priprema se za operaciju u kojoj će stručnjaci sa Medicinskog fakulteta u Daki pokušati da odstrane izrasline teške bar 5 kilograma.

Nadimak “Čovek-drvo” dobio je zato što mu stopala i šake već godinama izgledaju kao delovi stabla zbog čudnog naslednog poremećaja "Epidermodysplasia Verruciformis".

"U početku sam mislio da su ove izrasline bezopasne", izjavio je Abul za AFP. "Ali ubrzo sam izgubio sposobnost da radim. Sada postoje na desetine korena veličine i do 8 centimetara na obe moje ruke, i malo manje na mojim nogama", rekao je Abul.

Surgery for Bangladesh's 'Tree Man' to remove wartsDHAKA: A Bangladeshi father dubbed "Tree Man" for massive bark-like...

Posted by Indian Media Forum Bahrain on Sunday, January 31, 2016

Tim doktora specijalno oformljen za ovu operaciju u najvećem medicinskom centru u Bangladešu, odlučio je da ne naplati troškove ovog tretmana.

Inače, prvi “čovek-drvo” koji je dospeo u medije, Dede Kosvara iz Indonezije, umro je juče, ali su stručnjaci izjavili da uzrok njegove smrti nije bila ova bolest.

U toku su testovi koji treba da potvrde da hirurško odstranjivanje ovih izraslina neće oštetiti glavne nerve ili izazvati zdravstvene probleme.

Bangladeshi man with rare condition that makes skin 'look like wood' to receive specialist treatmentA Bangladeshi man...

Posted by Indian Media Forum Bahrain on Sunday, January 31, 2016

"Za sada postoje tri ovakva slučajeva u svetu uključujući Abulov, a ovo je prvi redak slučaj u Bangladešu", rekla je direktorka Medicinskog fakulteta u Daki, Samanta Lal Sen.

Kako prenosi "The Guardian", Abul je pokušao da iseče ove bradavice kada su se prvi put pojavile, ali je bilo previše bolno. "Nakon toga otišao sam u posetu seoskom specijalisti za bilje i homeopatiju. Ali od tih lekova mi se stanje samo pogoršalo", rekao je Abul. On je takođe kontaktirao doktore u susednoj Indiji, ali on i njegova porodica ne bi mogli da priušte troškove operacije.

(Business Insider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track