(VIDEO) Proverite imate li ovo na telu pre nego što bude kasno!
Foto: Printscreen

Vodite račina

(VIDEO) Proverite imate li ovo na telu pre nego što bude kasno!

Život -
Klara Dali imala je samo 29 godina kada joj je dijagnostifikovan rak kože, isti onaj koji je imala i njena majka.

Budući da je zbog estetskih razloga uklonila madež baš na mestu gde je rak buknuo, a doktori nisu uzorak poslali na biopsiju, devojki je melanom otkriven prekasno da joj spase život.

Svetlog tena, Klara je volela da se sunča, ali nikada nije preterivala i bila je oprezna.

"Dijagnoza nam je bila pravi šok. Dok je bila mlada, nekoliko je puta bila u solarijima, ali ih je izbegavala. Uvek se štitila od ultravioletnih zraka", rekao je za njezin brat Majkl.

Klara se udala u juli 2014. za Paula Dala, a samo godinu dana ranije uklonila je mladež sa levog ramena, jer joj je smetao dok se oblačila. Doktori su ga uklonili, ali ga nisu poslali na biopsiju, kako bi utvrdili da li se možda radi o raku kože.

Dve godine posle uklanjanja madeža i samo jednu nakon udaje, Klara je počela da oseća bolove u ramenu. U početku je mislila kako je samo istegnula mišić, ali je bol je bivala sve jača i jača, pa je otišla do doktora.

Bila je i kod kiropraktičara, koji je utvrdio da nije reč o mišiću. Samo četiri meseca pošto se pojavila bol dijagnostifikovan joj melanom. Rečeno joj je da neće dugo živeti.

"Do samog kraja je bila vedra i raspoložena za razgovor. I pored svega, nije se promenila", rekao je njen brat koji je osnovao udruženje u njeno ime i u ime svih osoba koje su obolele od melanoma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track