(UZNEMIRUJUĆE) ROĐENI SU BEZ NOSA: Deca koja obožavaju svoje živote i prkose svojim manama
Foto: Youtube/screenshot

Hrabri borci

(UZNEMIRUJUĆE) ROĐENI SU BEZ NOSA: Deca koja obožavaju svoje živote i prkose svojim manama

Život -

Poremećaji kao što je kompletna kongenitalna arhinija podrazumevaju da deca rođena s ovom bolešću na mestu nosa imaju blago udubljenje. To znači da ona nemaju čulo mirisa, niti sinuse, ali i dalje mogu dobiti prehladu, kijati i kašljati. Ova deca pravi su primeri hrabrih boraca.

Eli Tompson, bio je savršeno zdrava beba, ali sa jednim nedostatkom, nije imao nos. Dečak pripada maloj grupi beba rođeno je sa ovom manom, koja nije praćena nijednim drugim zdravstvenim problemom.

When little Eli Thompson was born on March 4, no one had any reason to believe he'd be anything but a healthy, bouncing...

Posted by WRCB Channel 3 Eyewitness News on Wednesday, April 1, 2015

Mama Brendi Mekglateri bila je veoma uplašena, znala je da nešto nije u redu sa njenim sinom i sa strepnjom je čekala objašnjenje zbog čega je njena beba rođena u ovakvom stanju. Doktor Braun, koji je vodio trudnoću majke, rekao je da nijedan pregled ni analiza nisu ukazivali da će se beba roditi sa ovakvim poremećajem. Beba Eli brzo je postala omiljena u bolnici.

Mom says baby born without nose is 'perfect the way he is' http://abc30.tv/1G8NMMg Before Eli Thompson was born, his...

Posted by ABC30 Action News on Friday, April 3, 2015

Mama je istakla da u trudnoći nije doživela nikakve komplikacije.

Mala Tesa Evans rođena je sa izuzetno retkim poremećejam, zbog kojeg nema nos. Ona nema čulo mirisa niti sinuse. Međutim, to je ne ometa da bude nasmejana, vesela i aktivna kao i sva ostala deca njenog uzrasta.

'I knew because she was different, people were bound to stare. But nose or no nose, my daughter was perfect in every way...

Posted by that's life! on Saturday, May 21, 2016

Ova devojčica je rođena sa poremećajem koji se naziva kompletna kongenitalna arhinija, a zbog kog na mestu nosa ima blago udubljenje, i ništa više. To znači da Tesa nema čulo mirisa, niti sinuse, ali i dalje može da dobije prehladu, kija i kašlje.

"U početku nisam mogla da razumem, nisam čak ni znala da je to moguće. Kako je moguće da moja devojčica nema nos? Da li će preživeti? Da li će neko moći da joj pomogne?", priča njena majka Grejna.

LE CREARÁN UNA NUEVA NARIZ CON UNA IMPRESORA 3D Tessa Evans tiene dos años y nació sin nariz. Sufre de arrinia, una...

Posted by ElDoce.tv on Wednesday, June 10, 2015

Međutim, od kako je dovela ćerku kući, devojčica je nastavila da raste iz dana u dan i da se smeje a njena mama tvrdi da se njen nedostatak sve manje primećuje, jer je devojčica sve srećnija.

Tesino stanje je otkriveno na ultrazvuku u 20. nedelji trudnoće, kada su lekari primetili da se bebin profil ne razvija kako treba. Majci i ocu Nejtanu je rečeno da se pripreme na to da će možda morati da donesu tešku odluku. Međutim, 3D ultrazvuk je pokazao da je devojčica savršeno zdrava i da nema potrebe da se brinu.

Ali, porođaj je bio jako traumatičan.

Kesidi Huper (17), hrabra devojčica rođena bez nosa i očiju šokirala je doktore! Pored ozbiljnih anomalija na licu nije imala druge zdravstvene probleme.

"Njeno srce i mozak su normalni", rekla je majka Suzan, inače vaspitačica u vrtiću, dok je njen hirurg doktor Dejvid Metjuz pet godina radio na njoj. Izvadiće joj rebro i pričvrstiti ga na čelo i tako će napraviti most za njen novi nos.

I just have to say... I am sincerely excited about my story tonight on Cassidy Hooper. It's at 11. http://www.wbtv.com/story/21289456/wednesday-at-11-pm-the-secret-to-joy

Posted by WBTV's Molly Grantham on Wednesday, February 27, 2013

"Samo razmišljam kako će svi reagovati, uverena sam da će biti oduševljeni", rekla je. Prijatelji su joj u to vreme pokrenuli internet stranicu kako bi prikupili novac za medicinske račune koji su se gomilali.

Just heard -- Cassidy Hooper got a job at Carowinds for the summer! She's going to be an usher at one of the shows. The...

Posted by WBTV's Molly Grantham on Tuesday, February 23, 2016

Nakon operacije počela je da radi u biblioteci za slepe.

For those who follow Cassidy Hooper's story, today she had her final surgery to get a nose! Her mom sent me this "...

Posted by WBTV's Molly Grantham on Wednesday, September 18, 2013

Jaja el Džabali (3) rođen je bez praktično pola lica. Mališan je rođen bez očiju, ima rupu na sredini glave i nema donju vilicu. On je rođen sa deformitetima jer je njegova majka imala komplikacije u trudnoći i njegove kosti nisu uspele da se formiraju.

Ipak, mališan je operisan u Australiji, a hirurška intervencija trajala je čak 18 sati. Lekar Toni Holms koji je operisao dečaka uspeo je da izvrši rekonstruktivnu intervenciju posle koje će Jaja imati mnogo lakši život.

Uoči same operacije doktor Holms je čak i optuživan da vrši eksperimente na dečaku. Ipak, lekar je odbacio takve navode i rekao da o tome nema govora i da su on i njegov tim samo želeli da pomognu dečaku i da mu omoguće normalan život.

Uprkos teškom stanju Jaja je do sada uspeo da preživi uz podršku brižnih roditelja.

"To je za mene bila najveća radost. Kada sam video sina u tom stanju, nisam mogao da verujem da liči na normalno ljudsko biće", rekao je sa osmehom mališanov otac Jah Mustafa.

Simon Mur (30) rođen je sa Tričer Kolins sindromom, što podrazumeva da nema jagodice. Međutim, to nije jedina muka koja ga je zadesila. On je postao otac devojčice, koja je nasledila njegov deformitet lica, jer je njegova supruga Viki odlučila da se ipak porodi.

Simon i Viki Mur su se pre pet godina upoznali na času znakovnog jezika, a 2012. su se uzeli. Bračni par Mur se podvrgao veštačkoj oplodnji, čiji je rezultat njihova ćerka Alisa. Nasleđivanje očevog deformiteta mogli su da izbegnu, ali nisu imali 9.000 funti da plate uklanjanje svih embriona koji nose neispravan gen TC.

Alisa ima samo godinu i dva meseca, a ima problema tokom hranjenja i mora da nosi slušni aparat.

"Iako sam ponekad umeo da se distanciram od svog društva, generalno nisam imao velikih problema zbog TC sindroma. Kada sam postao otac, postao sam najsrećniji čovek. Odlučio sam da ću svojoj ćerki svaki dan govoriti da je lepa", rekao je Simon.

Jedna 16-godišnja devojčica u Tsolu, Južna Afrika j rodila je bebu s jednim okom i penisom na čelu, a bez nosa. Nesrećna beba je ubrzo i preminula.

Doktor Malizo Mpele koji je porodio maloletnu majku kaže da to nije bio prvi slučaj rođenja beba sa deformitetom.

Ovo je već pedeseti slučaj u prethodne dve godine da se rađaju deca sa teškim telesnim deformitetima.

U istoj bolnici rođene su spojene bliznakinje, a rodila se jedna beba sa srcem van tela i jedna sa mozgom van lobanje.

Beba rođena u Nigeriji pati od Kiklopije, retkog poremećaja embriona prednjeg mozga, što znači da se jedinstvena očna osonova nije razdvojila, pa ljudi imaju samo jedno oko na sredini lica. Pored njega, ova beba ima usta i nema nosnu šupljinu.

Sa ovakvim anomalijama deca žive svega nekoliko sati posle rođenja. Razlog rađanja ovakve dece još uvek nije poznat. Ovaj defekt je dobio naziv po Kiklopima, jednookim divovima iz grčke mitologije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track