ŠTA MOŽE RAŠIRITI VAGINU? Naučnici konačno otkrili istinu
Foto: Profimedia

Istraživanje

ŠTA MOŽE RAŠIRITI VAGINU? Naučnici konačno otkrili istinu

Život -

Bez obzira na broj seksualnih odnosa, pa ni onih s obdarenijim partnerima, kao i poroda - vagina je mišić koji funkcioniše na principu rastezanja pa se ne širi.

Dok se često piše o prosečnim, poželjnim i izmerenim dimenzijama muških polnih organa, čini se kako je vagina kao organ prava misterija, odnosno taj reproduktivni organ prate brojni mitovi koji nemaju veze s istinom.

Neki od njih su kako je vagina devica izuzetno uska, nakon gubitka nevinosti vagina je trajno proširena, seks s brojnim partnerima širi vaginu i rađanje nepopravljivo povećava taj organ.

Takve tvrdnje nemaju veze sa naukom, kao ni sa samom anatomijom ženskog spolnog organa. Stručnjaci objašnjavaju kako bi za bolje shvatanje trebalo da vizuelizuju vaginu kao peškir za ruke uguran u čarapu kojeg pridržavate dlanovima. Peškir predstavlja složeno mišićno tkivo vaginalnog zida, čarapa je sama vagina, a dlanovi su mišići čašice koji okružuju vaginu.

Nema užih i širih, uzbuđenjem se vagina prilagođava penisu

Vaginalni mišići su izuzetno elastični pa se ponašaju kao rastegljiva guma, a makar se rastegnu do svog maksimuma, oni se poput elastične gumice brzo vraćaju u svoj prvobitni oblik. Upravo to objašnjava kako se niti zbog puno seksa, partnera niti bilo kakve druge "akcije" vagina širi tek privremeno. Vagina se pri seksualnom uzbuđenju, za razliku od penisa opušta te vlaži kako bi olakšala penetraciju i na kraju oplodnju - vizualizujte opuštanje dlanova (mišića) koji pridržavaju čarapu (vaginu).

Ginekolog (kao ni partner) ne može znati koliko je žena partnera imala

Bilo da je žena porno glumica, ili neko ko je seks praktikovao tek par puta - ne postoji način da ginekolog zna ili pretpostavlja s koliko je žena muškaraca spavala.

Nakon porođaja vagina se vraća u normalnu nakon šest meseci

Iako porođaj podrazumeva dete prosečne težine od 3,5 kg koje izlazi iz vagine - mišići su se sposobni i tome da se prilagode. Ono što se u retkim slučajevima može dogoditi je da se već oslabljeni mišići čašice ne vrate u "formu" nakon porođaja, ali to je retko i većina vagina je ista kao i pre nakon šest meseci od porođaja..

Jedini problem koji kod porođaja može nastati je pucanje međice, koji je češći kod porođaja s epiduralnom i dripom, kao i porođaja u ležećem položaju. Često doktori forsiraju ubrzanje porođaja, što može rezultirati i pucanjem međice, ali jednostavnom logikom - to se kasnije samo zašije.

Nervoza doprinosi tome da je vagina uža

Budući da je reč o mišićima koji se kod uzbuđenja opuštaju, činjenica je kako je "uskost" najčešće posledica nervoze i neopuštenosti žene, što na kraju nije nešto što njezin partner želi.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja