Borba protiv raka

(VIDEO) KAŠLJALA JE GODINAMA, MISLILI SU DA JE ALERGIJA: A onda je saznala bolnu istinu

Život -

Ako mislite da nešto nije u redu s vašim telom, verovatno i nije. Kad bih mogla sve učiniti ponovo, ranije bih otišla kod doktora. Uvek budite svoj lični advokat, poručila je Džesika Dekristofaro.

Džesika, 28-godišnjakinja iz Majamija, čija je karijera išla u usponu, preko noći je promenila život. Iako je godinama znala da nešto ozbiljno nije u redu s njenim zdravljem, doktori su joj uporno govorili da je njen konstantni kašalj uzrok alergije.

Pošto lekovi za alergiju nisu pomogli, doktori su joj rekli da je verojatno refluks ili čir na želucu. Preporučili su joj da promeni ishranu, što je pomagalo jedno vreme. Potom se kašalj opet vratio.

Foto Printscreen/Instagram
Foto Printscreen/Instagram

Počelo ju je boljeti u trbuhu, a ta je bol postajala sve jača. Pojavila se i kvržica na limfnim žlijezdama ispod pazuha. Kad je jedan dan bol u trbuhu postala nesnosna, otišla je na hitnu pomoć. Tamo su joj napravili sve moguće pretrage i snimanja i otkrili da ima Hodgkinov limfom.

"Morala sam putovati radi posla i mislila sam da ću na hitnoj samo dobiti tablete i otići, međutim, ostala sam celu noć na testiranjima", ispričala je Džesika. Prebacili su je u bolnicu gde su obavili dodatna testiranja, a tada su joj i nagovestili da bi se moglo raditi o nečemu ozbiljnijem.

"Moja mama je medicinska sestra i čim je videla nalaz biopsije mog limfnog čvora, znala je da imam limfom", rekla je Dekristofaro.

U februaru su joj službeno rekli da ima Hodgkinov limfom - retki oblik raka. Njen onkolog je poludio jer nije mogao da veruje da se takav rak toliko dugo prevideo.

Foto Prinscreen/Instagram
Foto Prinscreen/Instagram

"Ako mislite da nešto nije u redu s vašim telom, verovatno nije. Kad bih mogla sve ponovo da uradim, ranije bih otišla u Hitnu, otišla bih u drugu bolnicu da doktori mogu da naprave potrebna testiranja", poručila je Džesika.

U bolnici su je sestre zvale Barbika jer je bila neustrašiva i svaki dan se šminkala i nosila periku. Nakon povratka bolesti prošla je kroz 20 radioterapija i 6 hemoterapija.

"Bilo je tako teško, najviše zato što mi nitko nije rekao što me čeka. Bila sam toliko bolesna da nisam znala šta da radim. Kosa mi je otpadala u pramenovima, želudac mi se dizao od toga. To me dovelo do ivice... Emotivno to nisam mogla podneti. Morala sam pronaći sve te knjige koje će mi reći što me čeka", rekla je Džesika koja sada koristi svoj blog da pomogne drugim ljudima.

Foto Prinscreen/Instagram
Foto Prinscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja