PRIRODNI LEK PROTIV KRVARENJA IZ NOSA: Zaustavlja krv momentalno!

Brzo rešenje

PRIRODNI LEK PROTIV KRVARENJA IZ NOSA: Zaustavlja krv momentalno!

Život -

Krvarenje iz nosa može biti zastrašujuće, ali ono obično nije znak ničeg ozbiljnog i uglavnom se može lečiti kod kuće.

Krvarenje se obično javlja iz samo jedne nozdrve. Ako je krvarenje dosta teško, krv može da napuni nozdrvu na zahvaćenoj strani i da se izlije u drugu nozdrvu i tako uzrokuje krvarenje s obe strane.

Najlakši način da se zaustavi krvarenje iz nosa jeste štipanje nosa, to šalje pritisak na tačku krvarenja u nosne pregrade, koji pomažu da se odmah zaustavi protok krvi.

Sedite uspravno sa glavom nagnutom blago prema napred. Nemojte nikad da naginjete glavu unazad jer to može biti opasno i dovesti do povraćanja.

Stisnite mekani deo svog nosa ispod koštanog mosta. Učinite to 5 do 10 minuta. Udišite kroz usta. Otpustite pritisak nežno i mirno sedite 5 minuta. Ponovite koliko je potrebno dok se krvarenje ne zaustavi. Takođe, nemojte duvati nos.

Još jedna odlična metoda za ustavljanje krvarenja jeste sa lukom. Luk ima sredstvo za zgrušavanje krvi i bogat je vitaminom C i bioflavonoidima koji jačaju oštećene krvne žile.

Metoda 1: Izrežite luk na debele kriške. Pritisnite 1 krišku pod nos i inhalirajte se. Krvarenje će se zaustaviti u roku od nekoliko minuta.

Metoda 2: Stavite 2 ili 3 kapi sveže izvađenog soka od luka u svaku nozdrvu. Ponovite ako je potrebno.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(MegaGiga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track