UZALUD VAM TRUD: Lekari objavili spisak besmislenih radnji na koje traćimo svoje vreme
Foto: Thinkstock

Džaba ste krečili

UZALUD VAM TRUD: Lekari objavili spisak besmislenih radnji na koje traćimo svoje vreme

Život -

Ako ste nekad ispirali ranu fiziološkim rastvorom, umesto običnom vodom, ili ako ste išli na rendgen zbog bola u leđima, misleći da to tako treba, prevarili ste se. Prema listi koju je napravila Akademija Kraljevskih koledža medicine obe radnje su besmislene. Doktori ih preporučuju samo zato što se plaše da biste mogli da nasrnete na njih, ako vam to ne kažu.

Lista besmislenih procedura je poduža, pogledajte šta se sve nalazi na njoj. Pritom, medicina nije jedina oblast u kojoj smo primorani da radimo nešto od čega nemamo nikakve koristi.

2. Uzimanje vitamina C

Ako osećate da vas hvata prehlada, besmisleno je da posežete za vitaminom C. Brojne studije su zaključile da od vitamina C nema leba, osim ako ne živite u ledenoj divljini, pušite tri pakle dnevno ili ste izloženi ogromnom fizičkom naporu svakodnevno.

5. Fiksni telefon

Niko vas ne zove na fiksni, niti vi ikoga zovete na fiksni. U nerdnih 10 godina niko neće imati fiksni, prema tome, šta će vam?

8. Reči su prevaziđene

Još uvek koristite reči dok kucate poruke? Emodžiji su brži, lakši, jednostavniji.

9. Bacanje hrane kojoj je istekao rok

Kad hrani istekne rok, to ne znači da je odjednom postala otrovna, već da ovi u prodavnici skontaju da treba da je zarotiraju na polici. Ako ne miriše čudno i nema buđi, verovatno je sve u redu, piše Gardijan.

10. Uplaćivanje lotoa

Veće su šanse da vas udari grom dvaput nego da izvučete sedmicu na lotou. Samo dignite ruke i pruhvatite sudbinu.

12. Dremka

Prošlog meseca, jedan doktor sa Univerziteta u Tokiju izjavio je kako redovna popodnevna dremka u trajnju od jednog sata može da poveća rizik za dobijanje dijabetesa tipa 2 i za 45 odsto.

13. Kupovina antivirusa

Ranije ove godine tim kompjuteraša iz američke bezbednosne agencije upozorio je da antivirus popularnog brenda ima kritične tačke koje ga čine ranjivim. Većina brauzera danas ima u sebi sisteme koji dobro završavaju posao.

14. Istezanje pre vežbanja

Teško da će vam ovo smanjiti mogućnost povrede. Ta radnja samo vas čini savitljivijim.

15. Kupovina skupih proizvoda

Zašto da kupujete osveživač vazduha kad možete da posolite limun koji ste isekli na četiri dela i ostavite ga u kuhinji? Zašto da kupujete deterdžent kad možete da ga napravite od sapuna i sode za pranje? Zašto da kupujete dezodorans kad možete da istrljate pazuh uljem od kokosa i praškom za pecivo?

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track