NAJMOĆNIJI ANTIOKSIDANT: Ova neverovatna biljka će očisiti vaše arterije od LOŠEG HOLESTEROLA!
Foto: Profimedia

Postoji više od 60 vrsta

NAJMOĆNIJI ANTIOKSIDANT: Ova neverovatna biljka će očisiti vaše arterije od LOŠEG HOLESTEROLA!

Život -

Ova biljka poznata je po svojim lekovitim dejstvima, zbog svojih semenki i listova.

Bosiljak najbolje uspeva u toplim, tropskim klimama. Stručnjaci kažu da postoji više od 60 poznatih vrsta bosiljka i da svi oni spadaju u tri glavne grupe: slatku, ljubičastu i žbunastu.

Možete odseći pupoljke čim se oni pojave. Secite ispod baze lista blizu dna duge i tanke stabljike da bi vaša biljka gušće rasla i nove grančice se pojavile.

Samo dve kašike bosiljka pruža 29% preporučene dnevne količine. Bogat je vitaminom A, beta karotenom, moćnim antioksidantom koji štiti ćelije koje obavijaju brojne organe, uključujući i krvne sudove od štete koju nanose slobodni radikali. To sprečava holesterol u krvi da oksidira, što daje sprečava nastanak arteroskleroze, srčani udar i šlog.

Drugi vitamini i minerali u bosiljku uključuju gvožđe, kalcijum ,magnezijjum, vitamin C i kalijum. Bosiljak takođe ima antibakterijska svojstva i sadrži flavonoide koji štite DNK.

Bosiljak je vrlo jak prirodni antibiotik zbog svog antimikrobnog sastava. U kombinaciji sa belim lukom predstavlja najmoćniji antibiotik ikad stvoren.

Neverovatna lekovita svojstva bosiljka:

- Moćan antioksidant

- Pruža odličnu zaštitu od brojnih hemikalija koje prouzrokuju karcinogenezu

- Prirodni antibiotik

- Pročišćava krvne sudove

- Vrlo je dobar za iščišćavanje arterija od LDL holesterola

Ovo super zdravo bilje je takođe odlično za tretiranje i prevenciju mnogih zdravstvenih problema poput: glavobolje, dijareje, konstipacije, kašlja, parazita, bradavica, bubrega, itd.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track