HRABRA ŠIBENČANKA 13 GODINA SE BORI S RAKOM: Primala hemoterapiju a učestvovala za mis mama
Foto: Printscreen/Facebook

Čeka je operacija

HRABRA ŠIBENČANKA 13 GODINA SE BORI S RAKOM: Primala hemoterapiju a učestvovala za mis mama

Život -

Željka Štokić (44) iz Šibenika, majka dvoje dece i supruga, već 13 godina bori se boli sa opakom bolesti.

Pre 13 godina Željki je dijagnosticiran karcinom debelog creva, u godinu dana prošla je četiri teške operacije uz brojne komplikacije, ali je uspela i pobedila neprijatelja.

"Karcinom se vratio nakon deset godina, ovaj put na jajniku. Tri operacije i godinu i po izuzetno teške i invazivne hemoterapije koju sam u tom periodu primala svaki ponedeljak. Po nekoliko dana se nisam mogla dići iz kreveta, zbog nuspojave i sve to me oslabilo i fizički i psihički. Bila sam toliko slaba da se po mesec dana ne bih mogla ustati iz kreveta bez pomoći supruga. Nakon godinu i po agonije i primanja hemoterapije, koja nije davala rezultate, osim što me u potpunosti oslabile, odlučila sam da prestanem s hemoterapijom. To nije bila laka odluka, ali shvatila sam da će me ubiti ona, a ne karcinom", ispričala je Željka.

Doktori su joj rekli tada da joj preostalo još četiri meseca života, ali ona je puna energije i osoba koja voli život. Željka je prošle godinem dok je još primala hemoterapiju, učestvovala na izboru Miss Mama Italiana in Croatia."Kad nanjušite svoju vlastitu smrt, ali ne samo svoju, već i tuđu u bolničkim hodnicima u kojima provedete sate i sate, zapitate se o smislu života. Na izbor sam se prijavila vođena mišlju kako me možda neće biti za dva meseca i ako ne probam sada, druge šanse neće biti. Kad ste skoro tri godine konstantno po bolnicama i kad je vaš život sveden na vađenje krvi i izbodene vene, poželite da barem na trenutak biti deo nečega što nisu beli hodnici", otvoreno priča Željka kojoj je u međuvremenu narastao novi karcinom veličine jajeta i čeka rizičnu operaciju.

sibenik.in

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

One nisu dozvolile da ih zloćudna bolest savlada: Ove dame su iz borbe sa rakom dojke izašle kao pobednice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track