Najnovije vesti

(VIDEO) OPERACIJA JE TRAJALA 11 SATI: Bliznakinje rođene sa spojenim glavama doktori čudom spasli
Foto: Printscreen YT

POBEDA!

(VIDEO) OPERACIJA JE TRAJALA 11 SATI: Bliznakinje rođene sa spojenim glavama doktori čudom spasli

Zdravlje
20:42h

Medicinski tim sa više od 30 američkih stručnjaka 11 sati je operisalo desetomesečne devojčice Erin i Abi Delani, sijamske blizance kojima su bile spojene glave. Devojčice su rođene sa Kraniopagus sindromom, jednim od najređih tipova sijamskih blizanaca, zbog čega su im glave bile spojene.

Više od 30 lekara je u dečijoj bolnici u Filadelfiji operisalo bliznakinje čak 11 sati, kako bi izveli opasnu hiruršku intervenciju.

foto: Printscreen YT

"Tokom operacije razdvajanja, naš tim je prvo precizno odvojio krvne sudove koje su bebe delile, zatim zaštitnu membranu koja je okruživala oba mozga, a zatim se prešlo na najteži deo, odvajanje sagitalnog sinusa" rekao je posle operacije neurohirurg Gregori Heuer, koji je vodi medicinski tim uz plastičnog hirurga Džesi Tejlor.

foto: Printscreen YT

Roditelji Heder i Rajli Delani prvi put su saznali da će imati sijamske blizance u jedanaestoj nedelji trudnoće, 2016. godine, ali se tada nije znalo da li će moći da se razdvoje po rođenju. Erin i Abi su rođene carskim rezom 24. jula 2016. godine, 10 nedelja ranije, a svaka je bila teška po jedan kilogram.

Operacija je protekla uspešno i sijamske bliznakinje se nalaze pod nadzorom medicinskog tima koji je saopštio da se odlično oporavljaju.

(Kurir.rs/Mirror, Foto: Printscreen/YT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DOKTORI SU POMOGLI DA BEBA DOĐE NA SVET: Ona je uradila nešto što ih je nateralo da vrište!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...