Najnovije vesti

SUNCE MOŽE BITI LEK: Evo kako letovanje na moru utiče na vaše zdravlje!
Foto: Profimedia

ISKORISTITE LETO

SUNCE MOŽE BITI LEK: Evo kako letovanje na moru utiče na vaše zdravlje!

Zdravlje

Morska so je bogata mineralima, magnezijumom, gvožđem, kalijumom i kalcijumom. Sve to poboljšava zdravlje kože, čije se stanje menja nabolje u vrlo kratkom vremenu.

Letovanje na moru je pravi lek i za dušu, ali i za organizam. Ta slankasta voda, vazduh i boravak na suncu imaju niz lekovitih dejstava. Upravo zbog toga doktori mnogima savetuju odlazak na more, kao deo terapije.

Alergije

More je savršen saveznik u borbi protiv alergija. Posebno dobro deluje na ljude kod kojih se javljaju kožne alergijske reakcije. Morska so ima svojstva antihistamina, ali i antiseptika, tako da more alergičnim osobama ublažava alergijske reakcije, a u nekim slučajevima ih u potpunosti uklanja. Morski vazduh astmatičarima olakšava disanje.

Kožne bolesti

Ako imate dermatitis, ekcem, psorijazu ili neku drugu kožnu bolest, svakako biste tokom ljetnih meseci trebali posetiti neko morsko letovalište. Sve to poboljšava zdravlje kože, čije se stanje menja nabolje u vrlo kratkom vremenu. 

foto: Profimedia

Artritis

Osobe koje imaju problema s artritisom i sličnim tegobama, svakako trebaju more da bi im ono olakša stanje. More, naime, smanjuje upalne procese u telu i ublažava bol. 

Kosti

Za zdravlje kostiju nužan je vitamin D. Osim za kosti, vitamin D ključan je i za mnogo drugih funkcija u organizmu, a važan je i za prevenciju od nekih ozbiljnih bolesti poput karcinoma. Vitamin D u organizam se unosi sunčanjem. To, svakako, ne znači da se trebate izlagati suncu tokom podneva. Sunčajte se rano ujutru i kasno uveče i pripazite da se ne mažete previsokim zaštitnim faktorom jer koža neće dobiti potrebnu količinu vitamina D.

Stres

Opšte je poznato da je stres uzročnik gotovo svih bolesti. Rešenje je opuštanje, a za tu je pak aktivnost najbolje letovanje na moru. More, između ostalog, ima i velike količine magnezijuma koji je odličan saveznik u borbi protiv stresa. Kad tome dodamo i izležavanje na suncu, potpuno je jasno zašto letovanje dobro leči stres.

Kurir.rs/Dnevnilist.ba, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...