Najnovije vesti

KLIMA UREĐAJU MOGU OZBILJNO DA VAM UGROZE ZDRAVLJE: Evo šta treba da uradite ukoliko ne želite da vam pozli
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

KLIMA UREĐAJU MOGU OZBILJNO DA VAM UGROZE ZDRAVLJE: Evo šta treba da uradite ukoliko ne želite da vam pozli

Zdravlje

Klima uređaji su svakako korisni na velikim vrućinama, ali ukoliko ih pravilno ne koristite, opasno štetite vašem zdravlju.


Visoke temperature poslednjih dana retko ko može da podnese bez klima uređaja. Rashlađujemo se na poslu, u automobilu i naravno kod kuće.

Međutim, klima, tačnije nagle promene temperature mogu biti pogubne po nas, zato se savetuje da obavezno sledite ova pravila, kako vam se ne bi slošilo.

 

Nemojte da glumite kockicu leda

 

Razlika između spoljne i unutrašnje temperature ne sme biti veća od 10 stepeni. Zato, nikako nemojte da štelujete klimu da duva na 18 stepeni dok je napolju 40! Iako su male šanse da će ona postići tu radnu temperaturu, sigurno će prostoriju ili vozilo ohladiti na bar 23 stepena, što je ogromna razlika. Ukoliko iz tako hladne prostorije izađete napolje, vaš organizam će doživeti šok, i opasno štetite zdravlju.

 

foto: Profimedia

Klima ne sme da radi non-stop

 

I ovo vam ne pričamo zbog uštede struje, nego zbog vas. Predugo izlaganje hladnom vazduhu može da utiče na cirkulaciju i metabolizam. Zato, čim se prostorija dovoljno rashladi isključite je, a potom ponovo uključite kada vam postane vruće. Pre nego što krenete napolje, obavezno se "aklimatizujte" kako ne biste doživeli šok.

 

Da, i klima se pere

 

Ukoliko vam je stalo da sačuvate vaše zdravlje, obavezno servisirajte klima uređaj. U njemu se skupljaju bakterije, nikotin, prašina, ma sve! Zato barem jednom godišnje treba očistiti filtere.

 

Istrpeće moja glava

 

Nemojte dozvoliti da klima duva direktno u vas. Osim upale uha, glavobolja, i bolova u zglobovima možete trajno naštetiti svom zdravlju.

 

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Alo, Foto: Profimedia)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...