(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) POJAVILA JOJ SE BUBULJICA NA NOSU: Kada je počela da se širi, saznala je zastrašujuću istinu!
Foto: Profimedia

PREŽIVELA PAKAO

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) POJAVILA JOJ SE BUBULJICA NA NOSU: Kada je počela da se širi, saznala je zastrašujuću istinu!

Život -

Mariša Dotson (28) iz Tenesija primetila je promenu na nosu, ali pošto je ličila na običnu aknu, devojka se nije mnogo uzrujavala. Međutim, kada je počelo da se širi, počela je i njena briga.

Naime, odlučila je da poseti lekara koji su utvrdili da boluje od planocelularnog karcinoma, tipa raka kože koji ima dobre prognoze i ne metastazira u okolne limfne čvorove i udaljene organe osim ako se jako dugo ne leči.

"Mrlja na nosu mi je izgledala kao obična bubuljica. Bila je prilično crvena i poput mrlje, ali nakon što je počela sa se širi i raste, bilo mi je jasno da nije obična mrlja. Počelo je da boli i otiče, a ponekad sam dobijala i visoku temperaturu. Zbog toga sam potražila pomoć kod dermatologa koji mi je i službeno dijagnostikovao karcinom", ispričala je Dotson.

foto: Profimedia

Obzirom da se Dotson dosta kasno zabrinula, lekari su joj dali 20 posto šanse za preživljavanje i morala je da prođe operaciju koja je trajala čak 15 sati, a kojom su joj uklonili gotovo većinu nosa. Nažalost, prvi tretmani nisu delovali, a rak se vratio i izbio na drugim delovima lica. Lekari su tad morali da donesu tešku odluku. Odsekli su joj deo vilice, a većinu tkiva i kože na nosu uklonili.

"Hirurzi su mi uklonili kost iz nepca, izgubila sam osam zuba, sinusnu šupljinu i tkivo ispod oka, a imam veliku prazninu na levoj strani lica. Koristim zubne implantate, bez njih ne mogu da jedem niti govorim jer mi previše kostiju na licu nedostaje", dodala je.

foto: Profimedia

Pre tri meseca lekari su zaključili da je bar za sada ova nesretna devojka izlečena. Stoga je odlučila da podeli selfije koje je snimala kroz tri godine bitke s karcinomom kako bi inspirisala druge, ali ih i podstakla da brinu o sebi. Prošla je 30 operacija kako bi uklonila sve tumore i rekonstrukciju lica.

"Zaradila sam ove ožiljke i ponosna sam na njih jer svedoče o mojoj volji za životom, o znoju i suzama koje sam prolila da bih ostala živa. S ovom ću štetom živeti ostatak života, ali nije me briga za kozmetički deo priče, srećna sam što sam živa", jasna je ona.

Međutim, sada se susreće sa novim problemom. Uprkos nastojanju da što više radi, bolnički su računi jednostavno preveliki. Mariša je sa 16 godina ostala bez mame, ostala je sama i već dugo sama zarađuje za život. No, ovo je bio preveliki zalogaj. Zato je pokrenula stranicu za prikupljanje finansijskih sredstava od čega bi, između ostalog, kupila zaštitu za usta koju ne pokriva osiguranje, a koja će joj pomoći da ne oboleva od konstantnih infekcija.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track