Veruješ li da srce zna plesati?
Foto: Promo

Veruješ li da srce zna plesati?

Život -

Kao što automobil zavisi od svog motora, tako ni mi ne možemo bez zdravog srca. Srce je to koje pokreće i napaja sve ostale delove tog čudesnog sistema nazvanog ljudsko telo. Bez ijedne sekunde odmora, srce u ritmu života šalje sve što je našem telu potrebno kako bismo hodali, mislili, plesali. Da bismo uživali u životu punim plućima, potrebni su nam pouzdani saveznici koji će nam pomoći da očuvamo i unapredimo svoje zdravlje.

Auron – aparati za pritisak

Auron želi da bude vaš partner na tom putu – da vam ponudi jednostavna, a efikasna rešenja kojima možete kontrolisati svoje zdravlje gde god da se nalazite, i u zdravlju, ali i kada sistem zakaže. Šta se dešava kada teret svakodnevice postane prevelik? Pritisak raste, srce pokušava da se izbori sa poteškoćama i nastavi svoj rad, telo se bori... Za 7,5 miliona ljudi godišnje1 ta bitka se završava kobno. Hipertenzija je uzročnik nešto manje od 13% svih smrti koje se dese tokom jedne godine u čitavom svetu1. U Srbiji je stanje podjednako sumorno – oko 47% odraslih2 ima dijagnozu hipertenzije u svom zdravstvenom kartonu. A ove zabrinjavajuće brojke nastavljaju da rastu iz godine u godinu.

Srcu je potrebna pomoć. I to nije neka fama – male promene navika su dovoljne da dovedu do velikih rezultata. Za početak, ne zaboravite da osluškujete sopstveno srce. Prošlo je vreme kada se merenje pritiska i pulsa obavljalo samo u lekarskoj ordinaciji, kada smo već nervozni, umorni od čekanja i zabrinuti šta će rezultat pokazati. Ako redovno proveravamo rad sopstvenog srca, moći ćemo da otkrijemo šta je to što nam smeta; šta nam ubrzava puls a da to nisu dobre vesti; i da li je dovoljno da uvedemo zdrave navike ili je neophodno da počnemo sa terapijom. Da li vam pada na pamet zgodniji i udobniji način da to učinimo nego u sopstvenom domu, kada smo opušteni i smireni?

Tim koji se krije iza Auron proizvoda želeo je da nam svima omogući upravo to – da osluškujemo sopstveno srce, kad god je to potrebno, bez nelagode, brzo i lako, a sa istom preciznošću koju bismo očekivali u lekarskoj ordinaciji. Zato su dizajnirali liniju aparata nove, preciznije tehnologije koji će vas, sigurni smo, osvojiti svojim elegantnim dizajnom i jednostavnim korišćenjem. 1, 2 – gotovo. Rezultat je spreman, a vi ste potrošili tek nekoliko minuta.

Kada očitate rezultat sa velikog displeja Auron aparata, nećete samo saznati par brojeva koji vam ne znače mnogo. Saznaćete ritam vašeg srca, i sve tajne koje ono krije. Možda ćete otkriti da vam pritisak raste nakon razgovora sa neprijatnom komšinicom. Ili ćete saznati da vas opušta čitanje omiljene knjige i šetnja sa ljubimcem. A možda ćete i uočiti da vaše srce reaguje na ritam života. Da pleše u ritmu valcera. Da ubrza svoj rad kada čuje Queen, a uspori na Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“3.

Zato proslavite sa nama Dan srca tako što ćete se upoznati sa Auron aparatima i početi da osluškujete sopstveno srce. Dan završite melodijom valcera koja u vama budi radost, ljubav, život. Pustite je glasno i zaplešite u ritmu valcera, u ritmu srca. Sitne stvari su one koje život čine – a za one bitne, kako srce kaže.

Vaš Auron

Želite da saznate šta vam srce govori? Posetite Auron sajt ili se javite na 018/576-120.

Reference:

  1. Svetska zdravstvena organizacija
  2. Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“
  3. Scientific American, Heart Beat: Music May Help Keep Your Cardiovascular System in Tune

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track