POSPEŠUJE PROBAVU: Jogurt napitak za dobro zdravlje
Foto: Shutterstock

KORISTAN

POSPEŠUJE PROBAVU: Jogurt napitak za dobro zdravlje

Život -

Blagodeti koje donosi organizmu brojne su i veoma značajne

Zbog toga što sadrži kalcijum, vitamine i minerale, jogurt se smatra veoma važnom namirnicom u svakodnevnoj ishrani.

Iako su ga ljudi ranije konzumirali zbog njegovog dobrog i laganog ukusa, koristi koje nam ovaj mlečni napitak pruža veoma su brojne: telu daje energiju, pomaže da se očuvaju i ojačaju zubi i kosti i pospešuje srčane funkcije. Ako sve ovo nije dovoljno da ga uvrstite u ishranu, onda sledeće činjenice sasvim sigurno hoće.

Podstiče mršavljenje

Zbog visoke nutritivne vrednosti jogurt je odličan kao međuobrok ili kao ceo obrok. Visoka doza kalcijuma i malo kalorija pomažu kod mršavljenja. Jogurt pomaže i u ubrzavanju procesa sagorevanja masnoća, a uz sve to imaćete više energije.

Pomaže kod varenja

Zato što su bakterije u jogurtu dobre bakterije, a zdravlje našeg želuca zavisi od zdrave ravnoteže dobrih i loših vrsta bakterija, jogurt pomaže u uspostavljanju ravnoteže kad je ona narušena.

Čuva vaginalnu floru

Vaginu prirodno štiti njena flora, ali ona može biti poremećena zbog bolesti, uzimanja jakih lekova, stresa i preterane konzumacije alkohola, a tada se razvijaju i problemi - upale i infekcije. Redovnim uzimanjem jogurta obnavlja se i održava prirodna flora vagine.

Prevencija od raka

Zbog svog sastava jogurt može sprečiti razvoj enzima odgovornih za nastanak raka debelog creva.

Protiv lošeg zadaha

Neprijatan zadah je nešto s čim se suočavamo zbog ostataka hrane koji se razgrađuju u ustima. Jogurt pomaže da se smanje količine sulfita odgovorne za loš miris iz usta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track