Najnovije vesti

BELI LUK KAO LEK ZA UPALU PLUĆA: Evo koliko belog luka treba da pojedete svakog dana
Foto: Profimedia

Narodna medicina

BELI LUK KAO LEK ZA UPALU PLUĆA: Evo koliko belog luka treba da pojedete svakog dana

Zdravlje

Beli luk je čudotvoran lek koji se uspešno bori protiv hroničnih infekcija uzrokovanih smrtonosnim bakterijama, piše Lepa & srećna.

Ovo povrće sadrži važno jedinjenje ajoen koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju Pseudomonas aeruginosa koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Beli luk je deltovoran lek protiv infekcija srca, kao što je endokarditis koji je okidač za srčani udar.

Beli luk ima još jače dejstvo ako ga jedemo dok pijemo antibiotike, a deluje tako što stvara molekule koje ometaju razvoj i delovanje bakterija. Takođe, ovo povrće razara biofilm bakterija, štit koji ih čini jačim od antibiotika i imunog sistema. Još uvek nije precizno utvrđeno koliko belog luka treba da jedemo, ali stručnjaci savetuku da svaki čovek treba da pojede 4 čena belog luka dnevno, a osobe sa niskim pritiskom treba da smanje ovu dozu. Bakterije su okidači za opasne infekcije koje mogu dovesti do smrtonosnih oboljenja, zato će vaše telo obradovati odluka da u svakodnevnom jelovniku imate po koje čeno belog luka.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOK ZBOG HALJINE KEJT MIDLTON - DA LI JE OVA HALJINA PRIKLADNA ZA TRUDNICU

ZNOJENJE TOKOM NOĆI UKAZUJE NA SMRTONOSNU BOLEST

BOL U UVETU I PROMENA GLASA UKAZUJU NA OPASNU BOLEST

(Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...