DA LI SU VAM ČESTO CRVENE OČI: Evo na koju bolest upućuje crvenilo u oku
Foto: Shutterstock

Tajni znak opasne bolesti

DA LI SU VAM ČESTO CRVENE OČI: Evo na koju bolest upućuje crvenilo u oku

Život -

Crvenilo u oku često pripisujemo umoru ili pucanju kapilara, a malo nas zna da ova pojava može da ukazuje i na skrivenu bolest, piše Lepa & srećna.

Suve i crvene oči mogu da budu znak da ste oboleli od reumatoidnog artritisa, dokazuju istraživanja. Ova vrsta artritisa stvara oštećenja u suznim žlezdama, što sprečava održavanje prirodne vlažnosti oka. Oči uglavnom postaju suve i iritiraju pacijente na kraju dana, a zbog nedostatka očnog sekreta razvija se crvenilo.

Crvene oči ne moraju da budu znak da imate artritis, ali ako je crvenilo ide uz bolove u zglobovima i iznenadan gubitak težine, onda je verovatnoća da bolujete od reumatoidnog artritisa veća. Ako primetite crvenilo, odmah potražite lekarsku pomoć jer ovakve promene na oku mogu oštetiti rožnjaču i izazvati slepilo. Reumatoidni artritis zahteva dugo lečenje i nema direktnog leka za to oboljenje, ali se uglavnom radi na smanjenju simptoma i ublažavanju zapaljenja. Lekari za crvenilo u očima uglavnom predlažu kapi za oči, a ukoliko one ne pomažu, onda je potrebna kortikosteroidna injekcija koju prepisuje lekar.

PROČITAJTE JOŠ:

OVAJ VITAMIN SPREČAVA SRČANI UDAR I KARCINOM

SVE ŠTO SU VAM PRIČALI O BELOM HLEBU JE LAŽ

OVO SU GLAVNI SIMPTOMI OPASNOG SRČANOG OBOLJENJA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV Dr Kurir sa Dr Mirkom Jankovim: Da li je lasersko skidanje dioptrije za svakoga?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track