ALARMANTNO: Boginje u zemunskom vrtiću
Foto: Stock

Virus morbila registrovan među decom

ALARMANTNO: Boginje u zemunskom vrtiću

Život -

Ministarstvo zdravlja je početkom nedelje saopštilo da će u narednom periodu biti proveravano koliko je dece u vrtićima vakcinisano kako bi se sprečilo širenje bolesti u grupama

Kako nezvanično saznajemo, pre nedelju dana otkriveno je prisustvo virusa morbila kod jednog deteta koje pohađa vrtić u Zemunu ali, na sreću, ono nije bilo u kontaktu sa nevakcinisanom decom iz tog kolektiva.

Međutim, u drugom vrtiću je takođe otkriveno prisustvo virusa morbila, ali zasad nije poznat vakcinalni status sve dece koja u njega idu. Epidemiološki nadzor je u trenutno toku. Ono što je bitno jeste da, bar zasad, nije registrovan masovniji ulaz virusa malih boginja u dečje kolektive u Beogradu.

Ministarstvo zdravlja je početkom nedelje saopštilo da će u narednom periodu biti proveravano koliko je dece u vrtićima vakcinisano kako bi se sprečilo širenje bolesti u grupama.

Apeluje se na roditelje da posebno da povedu računa o zdravlju svojih mališana, jer od samo jednog zaraženog bolest može da se prenese na svu nevakcinisanu decu s kojom oboleli dođe u kontakt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track