PAZITE SE VIŠKA KILOGRAMA: Volite da jedete vrlo kasno uveče? Ovo je hrana za vas!
Foto: Shutterstock

Mudro birajte

PAZITE SE VIŠKA KILOGRAMA: Volite da jedete vrlo kasno uveče? Ovo je hrana za vas!

Život -

Tunjevina je zdrava i jedna je od namirnica koje, ako baš morate, možete jesti uveče. Ima malo kalorija i sadrži veoma mali procenat šećera. Upravo iz toga razloga je savršena kao izbor za kasni obrok

Odmah na početku želimo da vas podsetimo na to da je uvek bolje u potpunosti izbeći večernje obroke, ali ako baš moramo nešto pojesti, onda tu hranu treba mudro birati.

Budući da za vreme spavanja telo ne koristi istu količinu energije kao kad smo budni, višak hrane pravi masne naslage. To sve dovodi do prekomerne telesne mase, pa ukoliko to ne želite, zaboravite na kasnu večeru ili bar birajte namirnice bogate vlaknima koje neće usporiti varenje.

foto: Shutterstock

Tunjevina je zdrava i jedna je od namirnica koje, ako baš morate, možete jesti uveče. Ima malo kalorija i sadrži veoma mali procenat šećera. Upravo iz toga razloga je savršena kao izbor za kasni obrok.

foto: Shutterstock

Ćuretina i belo pileće meso su se takođe našli na ovom spisku jer sadrže amino kiselinu triptofan, koja usporava proces varenja.

foto: Shutterstock

Svež sir je još jedna zdrava namirnica za koju se smatra da se može jesti uveče. Sadrži protein kasein, koji se sporo vari, pa vašem telu za vreme sna osigurava dovoljno energije.

foto: Shutterstock

Zelena salata svakako treba da bude na listi za kasne sate jer sadrži laktucin, supstancu koja deluje opuštajuće i priprema za miran i čvrst san.

foto: Shutterstock

Med, pored svih mogućih zdravih svojstava, ima i tu moć da vas uveče zasiti a da ne strahujete za svoje zdravlje. Osim što će utoliti glad, on će vam pomoći i da bolje spavate.

foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Pet proizvoda za koje mislite da su zdravi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track