SITNE PROMENE NA TELU KOJE MOŽDA NI NE PRIMEĆUJETE, A UKAZUJU NA BOLESTI! Ove simptome ne smete zanemarivati!
Foto: Shutterstock

REAGUJTE

SITNE PROMENE NA TELU KOJE MOŽDA NI NE PRIMEĆUJETE, A UKAZUJU NA BOLESTI! Ove simptome ne smete zanemarivati!

Život -

Crvenilo ispod noktiju, naborana ušna resica i oslabljeno čulo mirisa - nemojte ignorisati ove promene.

Nove naučne studije pokazale su da nam ovi neobični pokazatelji mogu nagovestiti određene bolesti i da bi svakako trebalo da posetimo lekara.

foto: Shutterstock

Naborana ušna resica

Istraživanje Univerziteta u Čikagu pokazalo je da dijagonalni nabori na ušnim resicama mogu upućivati na kardiovaskularne probleme. Naučnici su otkrili da ljudi s naborima imaju osam puta veću šansu da obole od bolesti srca i krvnih sudova nego osobe s normalnim ušima. Stručnjaci ističu kako abnormalnosti na ušnim resicama mogu upućivati na zdravstvene probleme jer su žile u njima slične onima koje snabdevaju srce krvlju.

foto: Shutterstock

Čulo mirisa

Nemogućnost prepoznavanja određenih mirisa može biti znak Parkinsonove bolesti. Studija univerziteta Pensilvanija pokazala je da osobe koje boluju od Parkinsa mogu tačno da identifikuju samo polovinu predstavljenih mirisa, a jedno odvojeno istraživanje je pokazalo da se čulo mirisa može narušiti četiri godine pre Parkinsonove bolesti.

foto: Shutterstock

Dužina prstiju

Studija je pokazala da muškarci kojima je kažiprst duži od domalog prsta imaju 33 odsto veću šansu da dobiju rak prostate. Naučnici kažu kako muškarci s dužim domalim prstom nisu bili izloženi velikim količinama testosterona u majčinoj utrobi, stoga ih to, na neki način, štiti od karcinoma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track