SA 49 GODINA JE IMAO SRČANI UDAR I ZAMALO UMRO: Danas ne koristi lekove, trči maraton, a sve zbog ove promene!
Foto: Printscreen/Facebook

MOGAO JE DA NASTRADA

SA 49 GODINA JE IMAO SRČANI UDAR I ZAMALO UMRO: Danas ne koristi lekove, trči maraton, a sve zbog ove promene!

Život -

Nastavnik koji je doživeo srčani udar sa samo 49 godina, danas ne koristi nikakve lekove za srce. Napravio je samo jednu promenu u životu i sada je zdrav čovek.

Nakon što je, posle fatalne dijagnoze, obilje odrezaka i sireva zamenio hranom biljnog porekla, nastavnik Dag Šmit (59) proglašen je i najseksepilnijim veganom iznad 50 godina, što zabavlja njegovu suprugu.

Svojim primerom je inspirisao 1.300 učenika, koji su, baš poput njega, odlučili napraviti zaokret u ishrani. Nekadašnji pekar uvek je voleo da jede sve dok 2008. godine nije pretrpeo težak srčani udar zbog izrazito loše ishrane, koja je uključivala sladoled pre spavanja. Doktori su mu prepisali lekove za srce, koje je trebalo da pije do kraja života. U očajničkoj želji da poboljša kvalitet života, ovaj je čovek preko noći postao vegan. U kratkom vremenu je izgubio 27 kilograma, a imao je energije za trčanje maratona. S vremenom mu lekovi više nisu trebali.

Otac šestoro dece u svojoj školi je pokrenuo desetodnevni izazov za učenike da i oni isprobaju njegovu dijetu, zahvaljujući kojoj se on sam osećao kao da je dvadesetima.

"Na neki način mi je žao što se taj infarkt nije dogodio i ranije jer se sada osećam odlično i želim što duže uživati u ovom telu. Osećam se kao mladić zarobljen u telu starca. Ali ovo telo starca funkcioniše izvrsno", rekao je Šmit.

Započevši tretman koktelom lekova, Šmit kaže kako je znao da će oni samo sprečiti drugi infarkt, ali neće ga izlečiti niti osnažiti njegovo srce. Počeo je proučavati vegansku ishranu, koja mu se isprva činila preekstremnom pa se odrekao samo crvenog mesa. Međutim, godinu dana posle opet je počeo da oseća srčane tegobe. Tada je odlučio da postane ekstreman – zajedno sa suprugom Šari prebacio se na veganstvo.

Kurir.rs/DailyMail, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track