Najnovije vesti

Kako podneti naglu promenu vremena
Foto: Shutterstock

Glavobolja, nesanica, umor

Kako podneti naglu promenu vremena

Zdravlje

Bilo koji oblik fizičke aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno učiniće organizam otpornijim
 

Nakon zime, koja nam je definitivno prošla, jedva smo dočekali da nastupi lepše vreme.

Međutim, često se dogodi da nas buđenje proleća i skok temperature prikuju za krevet. Nagle promene vremena utiču i na krvni pritisak, srce i cirkulaciju, što može dovesti do raznih zdravstvenih problema poput glavobolje, nesanice i umora, nervoze i razdražljivosti.

S obzirom na to da su meteorolozi najavili lepo vreme u danima koji nam dolaze, velika je verovatnoća da će meteoropate osetiti neki od ovih problema. Evo kako da sebi olakšate...

Pripremite telo za razlike u temperaturi

Kao što svakog jutra pre izlaska proveravate kakva je temperatura kako biste doneli odluku šta da obučete, tako obratite pažnju na to da li će između jutarnje i dnevne temperature biti velike razlike. Ako ste osetljivi na promene, kod prvih simptoma glavobolje možete uzeti paracetamol i rešiti se ove neprijatne pojave.

Aktivirajte se

Bilo koji oblik telesne aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno učiniće organizam jačim i otpornijim na vremenske promene. Svaka aktivnosti će vam pomoći da se rešite stresa i da se bolje osećate.

Neka ishrana bude raznovrsna

Zdrava i pravilna ishrana bogata voćem i povrćem dobar je preduslov za ublažavanje negativnih posledica promene vremena. Uz raznoliku ishranu važno je i redovno unošenje vode.

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...