(RECEPT) OVA BILJKA MOŽE DA UKLONI BILO KOJU BOLEST: Stavite je u rakiju i pijte 3 puta dnevno
Foto: Profimedia

Čudotvorna biljka

(RECEPT) OVA BILJKA MOŽE DA UKLONI BILO KOJU BOLEST: Stavite je u rakiju i pijte 3 puta dnevno

Život -

Žara ili korpiva je jedna od najlekovitijih biljaka i koristi se za gotovo sve zdravstvene probleme.

Verojatno je najpoznatija po sposobnosti čišćenja krvi pa je odličan saveznik i u borbi s leukemijom i ostalim krvnim oboljenjima. Ako patite od anemije, trebalo bi da pijete čaj od koprive, ali i ako imate problema sa šećerom u krvi.

Ova biljka je i najčešći izbor kod proljetne detoksikacije. Pomoći će i kada imate problema sa spavanjem, kod problema s jetrom, grčeva u stomaku, bolesti pluća, oslabljenog imuniteta, opadanja kose, reume, kožnih bolesti, vodene bolesti, sprečiće nastanak kamenca u bubregu, ali i kod upale desni koja ako se ne leči na vreme i može dovesti do paradentoze.

Koprivu najčešće jedemo kao namirnicu ili pijemo kao čaj. Svakako je nemojte dugo kuvati, već samo oparite ako želite da sačuvate dragocene, lekovite sastojke.

Isto je i kod čaja, nemojte koprivu stavljati u ključalu vodu. Ako patite od alergija, čaj od koprive može biti odlično prirodno rešenje, kao i kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Pijte ga i ako imate anemiju, ali svakako imajte na umu da čaj od koprive ne pijete duže od četiri nedelje.

Za tinkturu vam treba vam samo rakija i kopriva Tinktura od koprive odlična je za probleme s temenom i kosom. Poznato je kako kopriva odlično deluje na kosu, a tinkturu možete napraviti i sami. U litru rakije stavite najmanje dve pune kašike naseckane sveže koprive, mogu to biti i listovi i koren. Zatvorite flađu i ostavite dve nedelje. Povremeno promučkajte. Nakon toga procedite kroz gazu i prelijte u tamnu staklenu flašu i držite na tamnom mestu. Oko 10 do 15 kapi tinkture otopite u vodi i pijte triput dnevno, najčešće pre obroka. Ako imate problema sa opadanjem kose, nekoliko puta nedeljno nekoliko kapi tinkture umasirajte u teme, ostavite nekoliko minuta pa potom isperite.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Večernje.hr/Foto Porfimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track