Najnovije vesti

SA ŽIGOM HEMIJE, OVO JE VOĆE NAJVIŠE OTROVANO PESTICIDIMA: Izabrana najgora voćka za 2018. godinu
Foto: Shutterstock

OKRUŽENI OTROVIMA?

SA ŽIGOM HEMIJE, OVO JE VOĆE NAJVIŠE OTROVANO PESTICIDIMA: Izabrana najgora voćka za 2018. godinu

Zdravlje

Ovo voće mnogi u Srbiji vole da jedu, a ne znaju da je baš ono najviše otrovano pesticidima i da je pogubno za zdravlje svakog čoveka, piše Lepa & srećna.

 

Američko Ministarstvo za poljoprivredu sastavlja zloglasnu listu od "12 žigosanih" - namirnica koje sadrže najviše pesticida, a i u 2018. godini na prvom mestu su jagode. Pesticidi su hemikalije koje ubijaju insekte, korov i buđ, a konzumiranje voća i povrća koje sadrži veliki broj pesticida pogubno je za ljudski organizam. Istraživači su prali voće onako kako to radi prosečan kupac, a utvrđeno je da na jagodama ostaje oko 20 pesticida, znatno više od ostalih proizvoda.

 

Na drugom mestu je spanać, a po velikoj količini pesticida izdvajaju se nektarine, jabuke, grožđe, kajsije, trešnje, kruške, paradajz, celer, krompir i paprika. Stručnjaci ističu da posebno budete oprezni kada kupujete nabrojane namirnice i ako možete, kupujte one organskog porekla. Takođe, savetuje se da voće i povrće dobro operete pre upotrebe, a mnogi preporučuju pranje mešavinom vode i sode bikarbone. Takođe, savetuje se da voće i povrće dobro operete pre upotrebe, a mnogi preporučuju pranje mešavinom vode i sode bikarbone.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

OVA TABLETA SPREČAVA RAK, A KOŠTA SAMO 8 DINARA DNEVNO

 

DOMAĆI LEK ZA BRONHITIS OD SAMO 2 SASTOJKA

 

OVO SU SIMPTOMI ZA KANCER BUBREGA

 

 

( Kurir.rs/ Lepa & Srećna - Foto: Shutterstock )

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...